23 Ekim 2017 Pazartesi

Egzersiz - Nabız - Milli Mücadele

Hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında kısa bire rehberlik çalışması yaparak ilk dersimize başladık. Hafta sonu yapılan çalışmaların kontrolünü yaptık. Test çalışmalarını bireysel olarak değerlendirdik. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında öğrencilerimi bilgilendirdim. Kalan zamanımızda egzersiz yapmanın soluk alıp verme ve nabız ile ilişkisi konusuna başladık. Önce dolaşım sistemi hakkında öğrendiklerimizi kısaca tekrar ettik. Nabız hakkında konuştuk. Soluk alıp vermenin nabız ile ilişkisini kavramaya çalıştık. Morpakampüsteki konu anlatımıyla birlikte soru cevaplar ile konuyu çalıştık.

İkinci dersimizde okulumuzun ön bahçesinde nabız ile ilgili etkinlik yaptık. Önceden hazırladığım tabloyu öğrencilerimize verdim. Dinlenme durumundaki nabız sayımızı daha sonra bir süre yürüdükten sonraki nabız sayımızı ve en son bir süre koştuktan sonraki nabız sayımızı tabloya yazdık. Farklı arkadaşlarımızın nabız sayılarını da tablomuzdaki  ilgili yerlere yazdıktan sonra grafik oluşturma çalışması yaptık. Grafik üzerinden yorumlama çalışması yaptık.

Üçüncü dersimizde fen bilimleri defterimize görsel etkinlikler ile birlikte not tutma çalışması yaptık. Cuma günü spor yapmanın önemi hakkında konu çalışıp üniteyi tamamlayacağız. Defterler ile ilgili görselleri cuma günü paylaşmaya çalışacağım. Birkaç hafta ünite ile ilgili değerlendirme çalışması yapacağız.

Dördüncü dersimizde matematikten sayı örüntüsü oluşturma ve sayı örüntülerinin kuralını bulma ile ilgili çalışmalar yaptık. Ev çalışması yapılan çalışmaları pekiştirme niteliğindedir. Sayı örüntüsü ve sayı oluşturma çalışmaları bu hafta boyunca devam edecektir.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Hafta sonu öğrencilerimiz sosyal bilgiler kitabından milli mücadele ile ilgili konuyu çalışıp hazırlanacaklardı. Türkçeden ikinci tema Atatürk ve milli mücadele ilgili olduğu için ders ilişkilendirmesi yapmaya çalışacağız. Milli mücadele yılları ile ilgili öğrencilerimize kısa bir film izlettim. Film üzerinden soru vevaplar yaparak o zamanki yıllar hakkında konuştuk. Atatürk'ün milli mücadeledeki rolünün neler olduğunu kavramaya çalıştık. Daha sonra Türkçe çalışma kitabındaki cumhuriyet, meclis, demokrasi, yönetim gibi kavramlar üzerinden durduk. Cumhuriyet metninin çalışmalarını bu hafta içi bitireceğiz.

Son dersimizde Baykuş görsel etkinliğinin çalışmasına devam ettik. Öğrencilerimiz boyama çalışmasına geçtiler. Önümüzdeki haftaya kadar öğrencilerimiz çalışmalarını tamamlayacaklardır. Önümüzdeki hafta yeni etkinliğe başlayacağız. Görsel etkinlikler sayfasından görsel çalışmaya öğrencilerimiz ulaşabilirler.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizle zıt anlamlı kelimeler ile ilgili çalışma yaptık. Doğal sayılar ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Halk oyunları çalışmalarından müzik eşliğinde Harmandalı ileri düz yürüme ve heykel figürlerini çalışmaya devam ettik. Çemberde oynama çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder