18 Ekim 2017 Çarşamba

Sözlü Tarih

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Daha sonra sosyal bilgiler dersinden yeni üniteye giriş yaptık. Ünitede öğreneceğimiz konuları inceledik. Daha sonra sözlü tarih konusuna çalışmaya başladık. Sözlü tarih konusunu aile geçmişimizi araştırma ile kavramaya çalıştık. Soru cevaplar yaparak aile, akrabalık ilişkileri, toplum, aile üyeleri gibi kavramlar üzerinden açıklamalar yaptık. Daha sonra morpakampüsten sözlü tarih konusunu dinledik. Aile geçmişi ile ilgili örnek çalışmayı inceledik.

İkinci dersimizde sözlü tarih konusu ile ilgili defterimize görsel etkinlikler üzerinden notlar tuttuk. Açıklamalar yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında matematikten onluğa ve yüzlüğe yuvarlama konularını çalıştık. Matematik ders ve çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamladık.

Dördüncü dersimizin kalan zamanın öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçeden dinleme metnine giriş yaptık. Soru cevaplar ile komşuluk ilişkileri üzerinde konuştuk. Metnin okuduk ve okuduğunu anlama sorularını yanıtladık. Çalışma kitabındaki anlama etkinlikleri tamamlandı. Dilbilgisi etkinliklerini konuları çalıştıkça tamamlayacağız.

Son dersimizde oyun ve fiziki etkinliklerinden serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizle harf bilgili ve basamak kavramı konularıyla ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Halk oyunu çalışmalarımızı müzik eşliğinde yapmaya başladık. İleri adım atma ve heykel hareketini müzik eşliğinde oynamaya çalıştık. Çizgi halinde, çemberde ve olduğu yerde figürleri oynama çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder