17 Ekim 2017 Salı

Yuvarlama - Özgürlük Ve Sorumluluk

İlk iki dersimiz İngilizce idi.

Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında matematik yaptık. Matematikten onluğa ve yüzlüğe yuvarlama ile ilgili alıştırmalar yapmaya devam ettik. Yuvarlama konusuna yarın da devam edeceğiz. Ayrıca ritmik sayma çalışmalarına da devam ediyoruz. Doğal sayılar bitince dört işleme başlayacağız. Açılar konusunu dört işlem bitince çalışacağız.

Dördüncü dersimizin kalan zamanında ve öğleden sonraki ilk dersimizde insan hakları dersinden hak, özgürlük ve sorunluluk konusunu çalıştık. Kitabımızdaki görsel etkinlik üzerinden özgürlük ve sorumluluk arasındaki ilişkiyi soru cevaplar yaparak tartıştık. Daha sonra özgürlük ve sorumluluğun ne demek olduğunu kavramaya çalıştık. Kitabımızdaki etkinlikleri çalıştık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk. Bugün verdiğim ev çalışması bu konu ile ilgili ve öğrencilerimiz kendi düşüncelerini belirtecekler.

Son dersimizde temel ısınma hareketleri yaptık. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçeden okuduğunu anlama çalışması yaptık. matematikten basamak değeri ve çözümleme ile ilgili çalışmalar yaptık. Diğer dersimizde halk oyunları çalışması yaptık. Dün birinci grup öğrencilerimize heykel figürünü göstermiştim. Bugün ikinci grup öğrencilerimiz ile heykel figürünü çalıştık. Düz çizgi halinde ve çemberde oynama şekline çalıştık.

Tekvando kursundaki öğrencilerimizden yeterli düzeyde olanlar çalışma yaptılar. 29 Ekim de gösteri çıkaracağımız için bu öğrencilerimiz hergün antrenmana katılacaklardır. Önümüzdeki haftalar yoğun geçecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder