11 Ekim 2017 Çarşamba

Farklılıklara Saygı

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde sosyal bilgilerden farklılıklara saygı ve hoşgörü konusunu çalıştık. Öncelikle geçtiğimiz günlerde ampute futbol takımımızın şampiyon olduğu turnuva ile ilgili kısa bir video klip izledik. Derse dikkat çekerek konuya giriş yaptık. Kitabımızdaki kişiler hakkında soru cevaplar yaptık. Bireysel farklılıkların olmasının doğal olduğunu ve bu farklılıklara saygı gösterilmesi gerektiğini kavramaya çalıştık. Duygu, düşünce ve davranışlarımız hakkında örnekler verdik. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Ders defterimize farklılıklara saygı ve hoşgörü ile ilgili not tuttuk ve görsel içerikli etkinlikleri yapıştırdık. Cuma günü ilk ünitenin değerlendirmesini ve defter kontrolü yapacağız. Defter görsellerini cuma günü paylaşacağım.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Sayı örüntüsü ve doğal sayıalrda karşılaştırma ve sıralama ile ilgili etkinliklere devam ettik. Doğal sayılar, basamak kavramı, karşılaştırma ve sıralama, sayı örüntüsüne bu hafta devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta onluğa ve yüzlüğe yuvarlama konusuna çalışacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden özet çıkarma ile ilgili konuyu çalıştık. Bir okuma metninin bölümlerinin nasıl belirlenmesi gerektiğini hatırlamaya çalıştık. Geçtiğimiz sene bu konuyu detaylı olarak çalışmıştık. Daha sonra kitabımızdaki trafik ile ilgili bilgilendirme metnini okuma, metnin önemli bölümlerinin altını çizip bölümlerini belirleme çalışması yaptık. Daha sonra altını çizdiğimiz kısımları çalışma kitabındaki uygun etkinliğe özet olarak yazdık. Sözlük çalışması yaptık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketleri ve devamında serbest oyun etkinliği yaptık. Bireysel rehberlik çalışmalarına devam ediyoruz.

Küçük Kara Balık ile ilgili dün yazılı değerlendirmesi yapmıştık. Bazı öğrencilerimiz kendini tam ifade edemediği için teneffüslerde kitap hakkında konuştuk. Hikaya kitabını okumayan öğrencilerimiz haftaya cumaya kadar okuyup sözlü değerlendirmeye katılacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder