4 Ekim 2017 Çarşamba

Yaşam Öyküm

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması ile başladık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde sosyal bilgiler dersi yaptık. Geçtiğimiz konunun kısaca tekrarını soru cevaplar ile yaptık. Daha sonra "Yaşam Öyküm" konusuna başladık. İnsan hakları dersinden insanın canlılık özelliklerini konuşmuştuk. Yaşamın belli bir sıra ve düzen içerisinde sürdüğünü kavramaya çalıştık. Morpakampüsten konuyu ve örnek çalışmayı dinledik. Daha sonra kronoloji (zaman çizelgesi) nin ne olduğunu ve nasıl planlanıp yapılması gerektiğini çalıştık. Örnek çalışmaları inceledik. Ders kitabındaki Cahit Arf'ın hayatını zaman çizelgesinde gösterdik. Bu çalışmayı defterimize yaptık. Daha sonra konu özetini defterimize yazdık. İlerleyen günlerde kronoloji hazırlama çalışması vereceğim. Öğrencilerimizin mutlaka konu tekrarını yapması gerekiyor.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematikten doğal sayılar konusuna çalışmaya devam ettik. Ders kitabı ve çalışma kitabındaki etkinlikleri çalıştık. İşlediğimiz konuların çalışmalarının büyük bir kısmı bitti. Bu hafta yeni konuya geçmeyeceğiz. İşlediğimiz konuların tekrarını yapıyoruz. Sayı kavramına fazla ders saati ayıracağım. Önümüzdeki hafta da devam edeceğiz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçeden "Paylaşmayı Öğrenen Sincap" metnine başladık. Soru cevaplar ile metnin içeriğini tahmin etmeye çalıştık. Daha sonra okuma ve metin incelemesi çalışması yaptık. Sözcük çalışması yaptık. Bu hafta verdiğim ev çalışmaları paylaşma ve yardımlaşma konuları ile ilgiliydi. Metni bu hafta içi bitireceğiz.

Son dersimizde oyun ve fiziki etkinlikler yaptık. Temel ısınma hareketlerinden sonra erkek öğrencilerimiz futbol kız öğrencilerimiz yakan top oynadılar.

Okul çıkışı Türkçeden okuduğunu anlama ve sözcük sıralama çalışması yaptık. Halk oyunlarından Harmandalı düz yürüme hareketini çalışmaya devam ettik. Bugün bacak çekme ile birlikte kolları nasıl kaldıracağımızı çalışmaya başladık. Birkaç hafta bu çalışma sürecek gibi duruyor. Kalabalık bir öğrenci grubu ile çalışıyoruz. Bu yüzden hareketler tam oturmadan yeni figüre başlamayı düşünmüyorum. Şu anda kızlar ve erkekler toplam kırk iki öğrencimizle çalışıyoruz. ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder