10 Ekim 2017 Salı

Küçük Kara Balık

İlk iki dersimiz İngilizce idi.

Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında geçtiğimiz hafta öğrencilerime verdiğim Küçük Kara Balık hikayesinin değerlendirme çalışmasını yaptık. Yazılı olarak yaptığımız değerlendirmede test soruları ve klasik sorular vardı. Bazı sorularımız öğrencilerimizin hikayede anlatılan konu hakkındaki düşünceleri ile ilgiliydi. Bugün değerlendirmenin bir kısmını bitirdik. Yarın yazılı değerlendirmesinde kendisini tam olarak ifade edemeyen ve zamanı yetiştiremeyen öğrencilerimizle bireysel olarak hikaye kitabı hakkında konuşacağız. Öğrencilerimize bugün "İki Sene Okul Tatili" hikayesini verdim. İki Sene Okul Tatil hikayesinin değerlendirmesini haftaya cuma yapacağız.

Dördüncü dersimizin kalan zamanında insan haklarından geçen hafta çalıştığımız temel hak ve özgürlüklerimiz konusuyla ilgili verdiğim etkinliği beraber yanıtladık. Konuyu tekrar ettik.

Öğleden sonraki ilk dersimizde insan haklarından çocukluk ve yetişliklik konusunu çalıştık. Kitabımızdai hazırlık sorusu ile görev ve sorumluluklarımız hakkında konuştuk. İnsan hayatının dönemleri ve bu dönemlerdeki görev ve sorumluluklarımızın neler olabileceğini tartıştık. Defterimize kısaca konuyla ilgili not tuttuk. Kitaptaki ünite sonu değerlendirmelerinden bulmaca etkinliği çalıştık. Tamamlamayan öğrencilerimiz haftaya kadar çalışmasını bitirecektir.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketlerini yaptık. Daha sonra serbest oyun etkinliği yaptık. Öğrencilerimiz oyun oynarken bireysel görüşmeler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder