5 Ekim 2017 Perşembe

Trafikteki Temel Unsurlar

İlk iki dersimizde din kültürü idi. Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten doğal sayılar ile ilgili çalıştığımız konularla ilgili ders kitabından ve çalışma kitabından etkinlikleri tamamlamaya devam ettik. Doğal sayılardan yuvarlama konusu kaldı. Ayrıca ritmik sayma ve sayı örüntülerine detaylı bir şekilde önümüzdeki hafta çalışacağız. Doğal sayılar ve ritmik sayma kavramı iyice oturduktan sonra dört işleme başlayacağız. Yarın karşılaştırma ve sıralama ile ilgili etkinlikleri tamamlayacağız. Öğrencilerimiz etkinlikleri bireysel çalışırken tahtada farklı sorular üzerinden soru çeşitlerini görmeye çalışıyoruz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden Paylaşmayı Öğrenen Sincap metninin okuma ve okuduğunu anlama sorularını çalıştık. çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamladık. Bireysel yapılacak iki etkinliği yarın tamamlayacağız.

Son dersimizde trafik güvenliği dersi yaptık. Geçtiğimiz hafta can güvenliğimiz ile ilgili konuyu çalışmıştık. Çalışma ile ilgili kısaca tekrar yaptık. Daha sonra trafikteki temel unsurlar konusunu çalıştık. Ders kitabındaki hazırlık soruları hakkında konuştuk. Ders kitabımız olmadığı için kitaptaki etkinliği defterimize kes yapıştır olarak yaptık. Şablon etkinlikler sayfasında ilgili bölümdedir. Konuyla ilgili kısaca not tuttuk.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçeden sözcük sıralaması ve okuduğunu anlama çalışması yaptık. Daha sonra halk oyunu çalışmasına devam ettik. Harmandalı düz yürüme hareketini çalışmaya devam ediyoruz. Geriye adım atarak oyuna başlamayı gösterdim. Önümüzdeki hafta ileri adım atarak oyuna giriş yapmaya çalışacağız.

Defterlere yapılab çalışmaların hergün fotoğrafını çekip sayfaya yüklemek zaman kaybettiriyor. Bu yüzden üniteler bittikçe defter çalışmalarını paylaşacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder