25 Ekim 2017 Çarşamba

Milli Mücadele

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Daha sonra verdiğim ev çalışmalarının gerekli kontrollerini yaptık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde sosyal bilgiler dersi yaptık. Sosyal bilgilerden milli mücadele konusuna giriş yaptık. Bunun için hafta sonu öğrencilerimiz kitaplarından ön hazırlık yapmışlardı. Konu için sunum, kısa animasyon filmler ve haritalar hazırladım. Konuyu hikayeleştirerek öğrencilerimizin anlayabileceği şekilde hazırladım. Soru cevaplar ile konuyu çalışmaya başladık. Ders kitabı yurdumuzun düşman işgalinden başlamış fakat onun öncesi hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmem gerekiyordu. Bazı öğrencilerimiz ön hazırlıklarında öncesi hakkında sorular sordular. Osmanlı Devleti'nin son durumu hakkında konuştuk. Daha sonra Avrupalı devletlerin bir rekabet içersinde olduğunu ve büyük bir savaşa başladıklarını konuştuk. 1. Dünya Savaşı'nı bizi ilgilendiren kısmını hikayeleştirerek anlatmaya çalıştım. Çanakkale Savaşı üzerinde durduk. Yurdumuzun nerelerini hangi ülkelerin işgal ettiğini öğrendik. Konuları anlatırken sunumlardan, animasyon filmlerden ve özellikle haritalardan faydalandık. Ders defterimize konuyla ilgili 6 farklı kavram haritası hazırladık. Öğrencilerimize bu kavram haritalarına nasıl çalışılması gerektiğini anlattım. Zaman zaman bu kavram haritaları üzerinden konuyu tekrar edeceğiz. Milli mücadele konusu bittiğinde kavram haritalarındaki bilgileri canlandırmaya çalışacağız. (Bunun içinde hazırlık yapıyoruz.) Üçüncü dersimizin bir kısmında da defterimize kısa notlar aldık.

Üçüncü dersimizin kalan zamanında ve dördüncü dersimizde matematikten doğal sayılar oluşturma çalışması yaptık. Defterimize konuyla ilgili örnek çalışmalar yaptık. Verdiğim ev çalışması sınıfta yaptığımız örneklere benzerdir.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Cumhuriyetin Bekçileri metninin okuma ve anlama çalışmalarını yaptık. Çalışma kitabındaki etkinliklere çalışmaya devam ettik.

Son dersimizde müzik yaptık. Mustafa Kemal'in Gençleriyiz marşını öğrendik. Marşa şarkılarımız sayfasından ulaşabilirsiniz.



Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile onluğa yuvarlama ve eş anlamlı kelimeler ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Halk oyunları çalışmalarımızdan Harmandalı eşme figürüne çalıştık. Öğrencilerimiz yavaş yavaş oyunu müzikle oynamaya başladılar. :)

Sosyal bilgiler dersinden geçen hafta çalıştığımız aile geçmişimiz ile ilgili öğrencilerimiz aile soy ağaçları yapmaktadır. Çalışma zorunlu değildi. Soy ağacını geçtiğimiz yıllarda yapmıştık. Bu sene soy ağacı ile ilgili çalışma yapan öğrencilerimizden Kader'in çalışması;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder