24 Ekim 2017 Salı

Şiirde Konu Ve Ana Duygu

İlk iki dersimiz İngilizce idi.

Üçüncü dersimize ev çalışmasının kontrolü ve şiir okula ile başladık. Ev çalışmasında 29 Ekim ve Cumhuriyet başlıklı iki tane şiir ve şiirde konu ile ana duyguyu bulma etkinliği vermiştim. Şiirleri yüksek sesle okuma çalışması yaptık. Okuma sırasında nelere dikkaet edilmesi gerektiğini konuştuk. Şiirlerin konusu ve ana duygusunu belirledik.

Üçüncü dersimizin kalan zamanında sayı örüntüsü ile ilgili ev çalışmalarında öğrencilerimizin anlamadıkları soruları beraber yanıtladık.

Dördüncü dersimizde sayı örüntüsü ile ilgili kitabımızdaki etkinlikleri çalıştık. Yarın sayı oluşturma  çalışması yapacağız. Önümüzdeki hafta dört işleme başlayacağız. Açı ölçme konusunu dört işlemden sonra çalışacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde insan haklarından sorumluluklarımız konusuna devam ettik. Öğrencilerimize Dünya Miras Listesi nde yer alan doağl ve tarihi varlıklarımızı anlatan kısa bir film izlettim. Film üzerinden doğal ve tarihi varlıklarımıza olan sorumluluklarımız hakkında konuştuk. Daha sonra kendimize, ailemize, çevremizdeki insanlara, doğaya karşı sorumluluklarımızı listeledik. Ders defterimize konuyla ilgili not tutma çalışması yaptık.

Son dersimizde serbest kitap okuma etkinliği yaptık. Dersimiz oyun ve fiziki etkinliklerdi fakat hava yağışlı olduğu için kitap okuduk.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile zıt anlamlı sözcükler ve doğal sayılarda çözümleme konusu ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. İkinci grup öğrencilerimiz ile halk oyunları çalışmasında öğrendiğimiz iki figürü müzik eşliğinde oynayıp hatırlamaya çalıştık. Daha sonra Harmandalı eşme figürünü çalıştık. Figürü çabuk öğrenen öğrencilerimizle müzik eşliğinde diğer figürlerle birleştirerek oynadık. Yavaş yavaş öğrencilerimizin bir kısmı çabuk kavramaya başladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder