17 Aralık 2014 Çarşamba

d Sesine Geçtik

İlk dersimizde öğrencilerime okumalarını hızlandırmaları için karesel metinlerden dağıttım. Öğrencilerim farklı metinleri okuyup çalırken bende tek tek ödevlerini kontrol edip cümle okutma çalışması yaptırdım.

İkinci dersimizde karesel metinlerimizden birkaç tanesini topluca okuduk. Dersimizin devamında matematik yaptık. Matematikten azlık - çokluk kavramını çalıştık. Matematik kitabımızdaki etkinlikleir yaptık. Öğrencilerimizden birkaçı kutulardaki küplerden hangisinin az hangisinin çok olduğunu bulmaya çalıştı. Daha sonra sayarak kutuların hangisinde az hangisinde çok küp olduğunu kavramaya çalıştık.
Üçüncü dersimizde "d" sesini çalışmaya başladık. "d" sesiyle ilgili hikaye ve şarkılar dinledik. Varlıkların isimlerindeki "d" seslerini bulmaya çalıştık. Seslerin yazılış öğretimine uygun olarak "d" - "D" sesinin yazılışını çalıştık. Fasikülümüzdeki etkinlikleri çalıştık. Öğrencilerim etkinlikleri yaparken bende tek tek "d" sesiyle ilgili kelime oluşturma ve okutma çalışması yaptırdım.

Öğleden sonraki ilk dersimizde dün yarım kalan "palyaço" etkinliğini tamamladık. Çalışmalarımızı sınıfımız panosunda sergiledik.

Son dersimizde sınıfımız öğrencilerinden Dilara'nın doğum gününü kutladık. Sevdiklerinle beraber sağlıklı, mutlu ve başarılı uzun yıllar geçirmen dileğiyle güzel kızım (^_^)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder