18 Aralık 2014 Perşembe

İlk dersimize ödev kontolü ile başladım.Ödev kontrolüm sırasındaki öğrencilerim de okuma yazma kitabımızdaki "d" sesi etkinliklerini çalışıp tamamladılar. Öğrencilerime tek tek verdiğim dikte ödevininden kelime ve cümle okuttum. "d" - "D" sesini yanlış yazan öğrencilerimle yazılışına tekrardan çalıştık.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden doğal afetleri tekrar ettik. Deprem konusu üzerinde hazırladığım sunum yardımıyla soru cevap yaptık. Depremden korunmak için yapılması gereken temel güvenlik önlemlerini çalıştık ve uyguladık.
Üçüncü dersimizde dikte çalışması yaptık. "d" sesi ile ünlü sesleri birleştirip kapalı ve açık heceler oluşturduk. Hecelere yeni sesler ekleyerek yeni hece ve kelimeler oluşturduk. Daha sonra heceleri birleştirerek anlamlı kelimeler oluşturmaya çalıştık. Hece ve kelimeleri defterimize yazdık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten azlık-çokluk kavramını tekrar ettik. Büyük-küçük ve eşit kavramlarına çalıştık. Matematik kitabımızdaki etkinlikleri yaptık. Morpa kampüsten konuyu tekrar ettik ve etkinliklerini yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde dikte çalışmamıza devam ettik. Bunun için öğrencilerimin defterlerine "d" sesi açık ve kapalı hecelerin olduğu görseli yapıştırdım. Görselin altına öğrencilerim söylediğim cümleleri yazmaya çalıştılar. Öğrencilerimin hepsini tek tek tahtaya kaldırıp yazmalarını sağladım.
Son dersimizde "d" sesi süsleme kartı etkinliğini çalıştık. Etkinliği yetiştiren öğrencilerimin çalışmalarını panomuzda sergiledik. Görsel etkinlikler çalışmasına katılan misafirimiz Ayça'da "d" sesini öğrenmiş oldu . :)
Okul çıkışında sınıfımızın zeminine ve salyangozumuza "d" sesini yazdım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder