18 Mart 2015 Çarşamba

Çanakkale Geçilmez

 
İlk dersimize kısaca sohbet ederek başladık. Genel tekrarları ve ritmik saymaları yaptık. Ödev kontolünü yaptım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim veridğim "Çanakkale Geçilmez" metnini ve şiirini okudular. Daha sonra takvim ve tarih konusuna değindik. Günün anlam ve önemi üzerinde sohbet ettik. Kalazn zamanımızda Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden kaynakları bilinçli kullanalım konusuna giriş yaptık.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi'ne devam ettik. Hazırladığım sunum yardımıyla soru-cevap yaptık. Çalışma kitabımızdaki etkinlikleri tamamladık.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten çıkarma işlemine devam ettik. Matematik defterimize modellerle çıkarma işlemlerini yaptık. Modellenen işlemleri matematik cümlesi şeklinde yazmaya çalıştık. Birim küpleri kullanarak işlemler üzerinden problem kurmaya çalıştık.

Dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den verdiğim "Çanakkale Geçilmez" metnini ve şiirini çalıştık. Okuma çalışmalarını yaptık. Metin anlama soruları üzerinde durduk.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Çanakkale ile ilgili fotoğrafları inceledik. Çanakkale videolarını izledik. Günün anlam ve önemi ile ilgili soru cevap yaptık. "Çanakkale Türküsü" nü dinledik. Çanakkale ile ilgili görsel çalışma etkinliğimize başladık. Öğrencilerime yapacakları çalışmaları anlattım. Bende maket çalışmasını yaptım. Çalışmalarını bitiren öğrencilerim maket çalışmasında bana yardımcı oldular. Güzel bir çalışma yaptık.
 Hafta sonu ödevi olarak verdiğim görsele uygun hikaye yazma etkinliği çalışmamızı panomuzda sergiledik.

2 yorum: