3 Mart 2015 Salı

İlk dersimize sohbet ederek başladık. Ritmik sayma tekrarlarını yaptık. Ayları ve günleri tekrarlayıp takvimimizden bugünün tarihini işaretledik. Ödev kontrolünü yaptım. Verdiğim tekerleme ödevini çalışan ve ezbere okuyabilen öğrencilerime tekerlemelerini okuttum. Ödev kontrolünü yaparken öğrencilerim de sıra arkadaşlarıyla beraber "Hacivat İle Karagöz" metnini okudular.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden aile ve ailenin önemi konularına çalışmaya devam ettik. Her ailenin değerli olduğunu, aile bireyleri arasındaki yardımlaşma ve dayanışmanın önemini, ailede her bireyin düşüncesi alınarak kararların alınması gerektiğini konuştuk. HAzırladığım sunum yardımıyla soru - cevap yaptık. Morpa kampüsten konularla ilgili çalışma etkinliklerini tamamladık.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten toplama işlemiyle ilgili problem çözmeye devam ettik. Problemleri defterimize yazdık. Çözümlerini canlandırarak ve birim küpleri kullanarak bulmaya çalıştık.

Dördüncü dersimizde problem çözmeye devam ettik. Problem çözümünde okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni de bizlere katıldı. Öğrencilerime yardımcı olmaya çalıştı. :) Kalan zamanımızda öğrendiğimiz şarkıları hep beraber söyledik, tekrar ettik.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den "Oynayarak Büyümek" metnini çalışmaya başladık. Görsel okuma çalışması yaptık. Hazırladığım sunum yardımıyla konuyla ilgili soru - cevap yaptık. Çalışma kitabımızdaki birinci etkinliği tamamladık.

Son dersimizde Hayat Bilgisi çalışma kitabındaki resim ile ilgili etkinliği çalıştık. Öğrencilerime yapacakları çalışma hakkında bilgi verdim. Ben de birkaç öğrencimle bireysel olarak okuma çalışması yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder