24 Mart 2015 Salı

İlk dersimize sohbet ederek başladık. Geçmiş konuları hatırlamak amacıyla genel tekrar yaptık. Atatürk'ün hayatını hazırladığım sunum yardımıyla tekrar ettik. Ritmik saymaları yaptık. Takvim ve tarih konusuna değindik. Ödev kontrolünü yaptım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim Türkçe kitabındaki "Keloğlan" metnini okudular. Dün verdiğim ödev hikaye yazma ile ilgiliydi. Öğrencilerim yazdıkları hikayeleri panomuzda sergiledik.
İkinci dersimizde Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden evimizdeki teknoloji konusuna hazırladığım sunum yardımıyla çalıştık. Soru cevap yaptık. Öğrencilerime evimizde kullanılan alet ve makineler ile ilgili resimler gösterdim. her alet ve makine için soru cevap yaptık. Bu araçları kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri söyledik. Çalışma kitabımızdaki etkinliği yaptık. Yanımda getirdiğim yeni bir makinenin kutusunun içinden kullanma kılavuzunun çıktığını gösterdim. Yeni alınan bir makineyi kullanmadan önce bu kılavuzun okunması gerektiğinin üzerinde konuştuk. Getirdiğim makinenin nasıl açılıp kapatılacağını kılavuzu inceleyerek gördük.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten çıkarma işlemine problem üzerinden devam ettik. Defterlerimize çıkarma işlemiyle ilgili problem yazdık. Problemle ilgili verilen ve istenilenleri belirledik. Problemin canlandırmasını yaptık. Daha sonra birim küpleri kullanarak işlemi modelledik. En sonunda çözümü belirleyip defterimize yazdık.
Dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. Yağmur Hanım metninin etkinliklerini yapmaya başladık. Şiiri bir kez okuyup hatırladık. Şiirle ilgili hazırladığım sunum yardımıyla soru cevap yaptık. Daha sonra çalışma kitabındaki etkinlikleri çalışmaya başladık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yapmaya devam ettik. Şiirle ilgili sözcük çalışması yaptık. Belirlediğimiz sözcükleri sözlüklerden bulup anlamlarını defterimize yazdık. Her sözcüğü cümle içinde kullandık. Kalan zamanımızda ödevlendirmeyi yaptım. Hikaye kitabı değişimini yaptık.

Son dersimizde dün çalıştığımız tangram etkinliğine devam ettik. Çalışmasını tamamlayan öğrencilerimin etkinliklerini panomuzda sergiledik. Birkaç öğrencimle okuma yazma üzerinde bireysel çalışma yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder