12 Mart 2015 Perşembe

İstiklal Marşı'nın Kabulü

İlk dersimize kısa bir sohbet ile başladık. Ritmik saymaları tekrar ettik. Takvim konusuna değindik. Öğrencilerime bugünün önemi hakkında düşüncelerini sordum. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy hakkında kısa bir konuşma yaptık. Öğrencilerime tekrardan bugünün öenmi hakkında düşüncelerine sordum. Gelen cevaplar bu sefer konuyla ilgili oldu. hazırladığım sunum yardımıyla İstiklal MArşı ve Mehmet Akif Ersoy hakkında konuştuk. İstiklal Marşı ezber çalışmasına devam ettik.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden "Lider Kim" konusuna hazırladığım sunum yardımıyla çalıştık. Konuyla ilgili soru-cevap yaptık. Mustafa Kemal Atatürk ile liderlik konusu arasında bağlantı kurmaya çalıştık. Atatürk'ün hayatı hakkındaki bilgilerimizi tekrarladık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde dikte çalışması yaptık. Bugünün anlam ve önemiyle ilgili "İstiklal Marşı'na" isimli şiir yazma ve okuma çalışması yaptık. Dikte çalışması bittikten sonra şiirle ilgili belirlediğimiz alana görsel bir çalışma yaptık.
 

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Matematikten görsele göre problem kurma çalışmasına devam ettik. Öğrencilerim dağıttığım görseli defterlerine yapıştırdılar. Görselle ilgili problem kurup çözümünü yaptılar. Daha sonra matematik kitabındaki toplama işlemi problemleriyle ilgili etkinlikleri tamamladık.

Son dersimizde rehberlik çalışması yapıldı. Rehberlik çalışmasını okulumuz rehber öğretmeni yaptı. Dersin sonunda ödevlendirme ve hikaye değişimini yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder