11 Mart 2015 Çarşamba

İlk dersimize kısa bir sohbetten sonra ödev kontrolü ile başladık. Ödev kontrolü yaparken öğrencilerimde İstiklal Marşı'nı ezber çalışması yaptılar. Genel tekrar ve ritmik saymaları yaptık. Takvim konusuna değindik. Kalan zamanımızda Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden ailemize olan sevgimiz konusuna değindik. Hazırladığım sunum yardımıyla soru cevap yaptık.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi dersini yapmaya devam ettik. Aile kavramıyla ile ilgili birkaç şiir okuduk. Şiirlerle ilgili soru - cevap yaptık. Kalan zamanımızda dikte çalışması yapmaya başladık. Türkçe defterine "Mevsimler" isimli şiir yazma çalışması yaptık.

Üçüncü dersimizde dikte çalışmasına devam ettik. Şiiri okuma çalışması yaptık. Defterimizde belirlediğimiz alana şiirle ilgili resim çalışması yaptık.
 
 
 
 
 

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten problem kurma ve çözme çalışmasına devam ettik. Öğrencilerime defterlerine yapıştırmaları için toplama işlemiyle ilgili görsel dağıttım. Görseli deftere yapıştırıp problem kurduk. Verilen ve istenenleri belirledik. Çözümü sayı doğrusu üzerinde yapmaya çalıştık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den temayla ilgili değerlendirme çalışmalarını yaptık.

Son dersimizde Hayat Bilgisi çalışma kitabındaki ailemize olan sevgimiz etkinliğini yaptık. Öğrencilerimden bazıları resim, bazıları şiir yazdılar. Çalışmalarında öğrencilerime yardımcı olmaya çalıştım. Kalan zamanımızda hikaye kitabı değişimlerini yaptık. Hikaye tamamlama çalışmalarını panomuzda sergiledik. Öğrencilerimi tek tek yanıma çağırıp yazılardaki hatalarını gösterdim. Gerekli düzeltmeleri yaptık.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder