26 Mart 2015 Perşembe

İlk dersimize kısa bir sohbet ile başladık. Ödev kontrolünü yaptım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim de "Tohumun Öyküsü" metnini okudular. Ritmik sayma çalışmalarını yaptık. Takvim ve tarih konusuna değindik. Göz kaslarını geliştirmek için egzersiz çalışmaları yaptık.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi'nden evdeki alet ve makineleri kullanırken dikkat edilmesi gereken konuları hazırladığım sunum yardımıyla çalıştık. Bilmemiz gereken acil numaraları öğrendik. İtfaiyenin, ambulansın ve polis imdatın hangi konularda aranması gerektiğini soru cevap şeklinde konuştuk. Kitabımızdaki konuyla ilgili görseller hakkında konuştuk. Çalışma kitabındaki etkinliği tamamladık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten toplama ve çıkarma işlemleriyle ilgili karışık alıştırmalar çözdük. Matematik çalışma kitabımızdaki konuyla ilgili etkinlikleri tamamladık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. "Tohumun Öyküsü" metninin okuma çalışmasını yaptık. Metin anlama sorularını cevaplandırdık. Kalan zamanımızda ödevlendirmeyi ve hikaye kitabı değişimini yaptık.

Son dersimizde boyama çalışması yaptık. Bunun için bir görselin parçalanmış şeklinin nasıl boyanması gerektiğini öğrencilerime anlattım. Örnek birkaç çalışma gösterdim. Etkinliğimize çalışmaya başladık. Bütün öğrencilerimiz çalışmalarını bitirmedikleri için yarın etkinliğe devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder