13 Mart 2015 Cuma

Eldesiz Toplama İşlemine Giriş Yaptık

İlk dersimize ritmik saymalar yaparak başladık. Ödev kontrolünü yaptım. Ödev kontrolü sırasında öğrencilerimde verdiğim metni okudular. Geriye doğru ritmik saymalara ağırlık verdik. 2'şer ritmik saymaları tekrar ettik. Herhangi bir sayıdan başlayarak 2'şer ritmik saymaya çalıştık. Haftaya çıkarma işlemine başlayacağımız için geriye ritmik saymaları bugün sürekli tekrar ettik. Takvim konusuna değindik. Ayları ve günleri tekrar ettik. Kalan zamanımızda Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden ailem ile eğleniyorum konusunu hazırladığım sunum ile soru cevap yaparak başladık.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi'ne devam ettik. Konuyla ilgili kısa bir hikaye okuyup sorular sordum. Kitaptaki görselleri yorumladık. Çalışma kitabındaki etkinliği tamamladık.

Üçüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden "Renklerin Lideri" metnine çalışmaya başladık. Sessiz ve sesli okumalar ile takip ederek okuma çalışmalarını yaptık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten eldesiz toplama işlemine kısa bir giriş yaptık. Bunun için birim küpleri kullandık. Birim küplerden onluk ve birlikleri oluşturduk. Onluk ve birlik kavramını tekrar ettik. Daha sonra iki basamaklı iki sayıyı kullanarak eldesiz toplama işleminin nasıl yapılacağını tahtada ve bilgisayarda birim küpleri kullanarak gösterdik. İşlemi parçalayarak öğrencilerimde defterlerine yaptılar.
Öğleden sonraki ilk dersimizde ödevlendirmeyi ve hikaye kitabı değişimini yaptık. Kalan zamanımızda ve son dersimizde baharın gelişiyle ilgili görsel bir çalışma yaptık. Okul çıkışında öğrencilerimin çalışmalarını panomuza astım. Haftanın en çok kitap okuyan öğrencilerini belirleyip kitap kurdu köşemize isimlerini yazdım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder