31 Mart 2016 Perşembe

Paylaş - Harca - Biriktir

İlk dersimize doğal afetler konusu ile ilgili morpakampüsten tekrar yaptık. Çalışma etkinliklerini bitirdik. Konuyla ilgili test çözdük.
İkinci dersimizde paramızı planlı harcama konusuna başladık. Geçen hafta matematikten paralarımız konusuna ve hayat bilgisinden planlı harcama yapma, tasarruf yapma, bilinçli tüketici olma gibi konulara başlamıştık. Ayrıca geçen hafta üç kumbara dediğimiz paylaş - harca - biriktir kumbaraları ile ilgili animasyon film izleyip konuyu pekiştirmiştik. Bugün bu kumbaraların ne olduğunu soru cevaplar ile bulmaya ve bu kumbaralarda biriken paraları nasıl değerlendirmemiz gerektiğini konuştuk. Kitabımızdan konuyla ilgili metni okuyup soru cevap yaptık. Çalışma kitabındaki etkinliği tamamladık. Defterimize not tuttuk.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematikten çalışma kağıtları üzerinden genel tekrar çalışması yaptık. Öğrencilerimi çalışmalarda tahtaya kaldırıp sorularını çözmelerini sağladım. hataları beraber düzelttik.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Nasrettin Hoca'nın hayatı ve fıkraları üzerinde tekrar çalışması yaptık. Görsel okuma çalışması yaptık. Nasrettin Hoca fıkraları ile ilgili görsellerden yola çıkarak fıkra anlattık. Kitabımızdaki dinleme metnini çalıştık. Çalışma kitabındaki Nasrettin Hoca ile ilgili aklımıza gelen özellikleri etkinliğini yaptık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketlerine çalıştık. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile uzunluk ölçüleri ile ilgili problem çözme çalışması yaptık. Problemleri tahtada sırayla çözüp hatası olan öğrencilerimin hatalarını düzeltmeye çalıştım. Problem çalışmlarında uzunlukla ilgili problemler genelde öğrencilerimizi zorluyor. Öğrencilerimiz bu tür problemleri mutlaka şekil çizerek çözmelidirler. Somutlaştırma yapmak bu problemlerin çözümünde çok önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder