16 Aralık 2015 Çarşamba

Dini Bayramlarımız

İlk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Önceden çalıştığımız milli bayramlar konusunu tekrar ederek bilgilerimizi hatırladık. Dini bayramlarımız konusuna giriş yaptık. Öğrencilerimizden dini bayramlar ile ilgili bildiklerini paylaşmalarını istedim. Çalışma kitabındaki konuyla ilgili etkinliği çalışmaları için zaman verdim. Öğrencilerim çalışmalarını yaparken ödev kontrolünü yaptım.

Öğrencilerimiz o gün okulda çalışılan konuları evde mutlaka tekrar etmelidirler. Milli bayramlarımız konusunu farklı etkinlik ve çalışmalar yaparak işlememize rağmen aradan bir gün geçmesine rağmen bazı öğrencilerimiz unutmuş. Deftere yapılan çalışmaların günlük ve haftalık tekrarları yapılmaz ise sadece deftere yapılmasıyla kalır. Bu eksikliğimizi sınıfta konuştuk. Mutlaka günlük ve haftalık tekrarların yapılması gerekiyor. 
 
İkinci dersimizde hayat bilgisine devam ettik. Dini bayramlarımız ile ilgli metni okuyup metin ile ilgili soru cevaplar yaptık. Dini bayramlar ile milli bayramlarımızı farklılıklarına ve benzer yönlerine değindik. Defterimize konuyla ilgili 3 boyutlu bir çalışma yaptık ve not tuttuk.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten verilmeyen terimleri bulma konusuyla ilgili problemler çözdük. Sınıfta çözdüğümüz problemlere benzer çalışmaları evde mutlaka öğrencilerimiz yapmalıdır. 

Dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. Karalama Oyunu metninin okuma çalışmasını yaptık. Çalışma kitabındaki metin anlama etkinliklerine başladık. Oyunun aşamalarını sıraladık. Zıt anlamlı kelimeler ile ilgili etkinliği yaptık. Zıt anlamlı kelimeleri tekrar ettik.

Öğleden sonraki iki dersimizi Nasrettin Hoca ile ilgili görsel çalışmaya ayırdık. Önceki günlerde Nasrettin Hoca'nın yaşamıyla ilgili bilgileri tekrar etmiştik. Fıkralarını okuyup anlatmıştık. Konuyla ilgili film izleyip şarkı öğrenmiştik. Bugün öğrendiğimiz şarkıyı tekrar ettik. Hareketlerini yapmaya çalıştık. Kalan zamanımızda görsel etkinliğini yaptık. Yetiştiremeyen öğrencilerimiz yarın ve diğer gün serbest etkinlikler dersinde tamamlayacaklardır.


Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe kursu yaptık. Seminer çalışmamızdan dolayı 1 ders saati kurs yapabildik. Kelime bilgisi ile ilgili çalışma kağıdı üzerinden etkinlikler yaptık. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder