17 Aralık 2015 Perşembe

Kaynak Kitaplar - Kütüphane Gezisi

İk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Öğrencilerime kütüphaneler konusunda neler bildiklerini sordum. Düşüncelerini aldım. Kütüphanede nasıl bir çalışma ortamı olmasıyla ilgili konuştuk. Hazırladığım etkinlik ile öğrencilerim bu düşüncelerini yazdılar ve görsel çalışmasını yaptılar. Öğrencilerim çalışmalarını yaparken bireysel olarak ödev kontrolünü yaptım.

İkinci dersimizde öğrencilerimiz yazdıkları düşüncelerini okudular. Ders kitabımızdak konuyla ilgili çalışmaları yaptık. Yönergelere uygun olarak ve hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar yaptık. Çalışma kitabındaki etkinliği tamamladık. Kalan zamanımızda konuyla ilgili not tuttuk ve kütüphane ile ilgili kısa bir film izledik.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten ünite sonu değerlendirme ve çalışmala etkinliklerini yapmaya devam ettik. Yarın yapacağımız matematik dersi ile 1.kitabı bitireceğiz.

Öğleden sonra ilçe kütüphanesine gezi yaptık. Hayat bilgisi dersindeki konuyu yerinde öğrenmeye çalıştık. Kütüphanedeki kitapları inceledik. İlgimizi çeken kitaplardaki bilgileri okuduk. Ansiklopediler hakkında konuştuk. Kalan zamanımızda bazı öğrencilerimiz satranç oynarken bazı bilgisayardan merak ettikleri bilgileri araştırdılar.


Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile kurs yaptık. İlk derste Türkçe'den kelime bilgisini pekiştirici çalışmalar yaptık. İkinci dersimizde matematikten tablolar üzerinde toplama işleminin nasıl yapılacağını verilmeyen toplananların nasıl bulacağını kavramaya çalıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder