14 Aralık 2015 Pazartesi

Milli Bayramlarımız - Nasrettin Hoca

Yeni bir haftaya daha başladık. Öğrencilerim ile hafta sonunu nasıl geçirdiklerini değerlendirdik. Kısaca sohbet ettik. Daha sonra çalışmalarımıza başladık. İlk dersimizde hayat bilgisi yaptık. Hayat bilgisinden milli bayramlarımız konusuna başladık. Çalışma kitabındaki bayram hazırlıkları etkinliğini öğrencilerime anlattım. Çalışmaları için zaman verdim. Öğrencilerim etkinliği çalışırken hafta sonu için verdiğim ödevleri kontrol ettim. Ödevlerde hatası olan veya yapamadığı soruları olan öğrencilerime yardımcı olmaya çalıştım. Kalan zamanımızda Cumhuriyet Bayrmı metnini okuduk.

İkinci dersimizde hayat bilgisine devam ettik.Cumhuriyet Bayramı metnini okuma çalışmasını yaptık. Hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar yaptık. Morpa kampüsten konuyu çalıştık. Daha sonra hayat bilgisi defterine 3 boyutlu milli bayramlarımız görselini yapıştırdık. Görseli inceledik. Milli bayramlarımızı sıralayıp bu bayramların tarihlerinde neler olduğunu öğrendik. Konuyla ilgili not yazdık.
Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten verilmeyen terimleri bulma alıştırmaları yaptık. Öğrencilerimi sırayla tahtaya kaldırdım. Karışık olarak verilmeyen terimleri bulma çalışması yaptık. Konu geçen haftaya göre biraz daha iyi kavranılmış. Her öğrencime sorular sorarak işlemlerdeki terimlerin neler olduğunu ve verilmeyen sayıları nasıl bulacağını sordum. Genel olarak sorduğum sorulara doğru yanıtlar verildi. Alıştırmalar deftere yazılarak çözüldü.
Dördüncü dersimizde matematik ders kitabındaki değerlendirme sorularını yanıtlamaya devam ettik. Ders kitabını bitirdik. Çalışma kitabındaki değerlendirmeler kaldı. Bu hafta kitabı bitireceğiz. Verilmeyen terimler ile ilgili problem çözmeye başlayacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den Nasrettin Hoca'ya çalışmaya başladık. Nasrettin Hoca ile ilgili okuduğunu anlama metnini önceden ödev olarak vermiştim. Metnin okuma ve anlama çalışmalarını yaptık. Bilgilerimizi tekrarladık. Soru cevaplar yaptık. Nasrettin Hoca fıkralarından kısa bir çizgi film izledik. "Ya Tutarsa" fıkrası üzerinde konuştuk. Defterimize bu fıkra ile ilgili karikatür çalışması yaptık. Daha sonra bu fıkrayla ilgili şarkı sözünü karikatürün altına yazdık.
Son dersimizin yarısında "Ya Tutarsa"  fıkrasının şarkısını çalıştık.Hareketler ile birlikte söyledik. Görsel çalışmasını çarşamba günü yapacağız. Kalan zamanımızda kitap değişimi ve ödevlendirmeyi yaptık.

Ya Tutarsa Fıkrasının Şarkısı

Okul çıkışı iki öğrenci grubumuzda kursa katıldı. İlk derste Türkçeden anlamlı ve kurallı cümle kurma çalışması yaptık. 3 sayfa çalışma kağıdından çalıştık. Diğer dersimizde matematik yaptık. Matematikten toplama işlemi ile ilgili toplama tablosu üzerinden işlemler yaptık. Bu hafta diğer günler seminer çalışmalarımızdan dolayı kurs yapılmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder