25 Aralık 2015 Cuma

Olumlu - Olumsuz Cümle Ve Soru Cümlesi

İlk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Cuma günleri geriye dönük konuları tekrar etmek için değerlendirme amaçlı çalışmalar yapıyoruz. Sınıf başkanlığı seçimi, sosyal kulüpler ve yardımlaşma konusuyla ilgili çalışmalar yaptık. Etkinlikler ve test çalışması yaptık. Öğrencilerim çalışmalarını yaparken ödev kontrolünü yaptık.

İkinci derste yapılan çalışmaları kontrol edip eksiklerimizi tamamladık. Hayat Bilgisi kitabındaki grup çalışmalarıyla ilgili son kalan etkinliği tamamladık. Hayat bilgisi 1.kitabı bitirip geri dönüşüm için topladık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden cümlede anlam bilgisine giriş yaptık. Önce olumlu ve olumsuz cümleler ile soru cümlesine çalıştık. Bunun için öğrencilerime 3 boyutlu bir görsel verdim. Bu görseli deftere yapıştırdık. Görsel üzerinden cümle bilgisini tekrar ettik. Görseldeki resimler ile ilgili cümleler oluşturduk. Soru cevap yaparak olumlu cümleyi olumsuza, olumsuz cümleyi olumluya vs. çalışmalar yaptık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.
Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik kitabımızdaki uzunluk ölçme konusunu tekrar edip çalışma etkinliklerini yaptık. Uzunluk ölçmeyi yaptığımız bu etkinlik ile bitirdim. Metre ve santimetre arasındaki çevirme işlemlerini anlatmayı düşünüyordum fakat ilerleyen sınıflarda bu konunun üzerinde zaten detaylı olarak duracağımız için burada bıraktık. Öğrencilerimiz metre ve santimetre kavramını öğrendiler bu konular ile ilgili problemleri çözmeye başladılar. Zaman zaman problemler üzerinden çalışma yapacağız.

Son dersimizde serbest çalışamalar yaptık. meyve sepeti ve dün yapılan puzzle çalışmasını bitirmeyen öğrencilerimiz bu çalışmalarını tamamlamaya çalıştılar. Bireysel olarak hafta sonu için verdiğim ödevleri öğrencilerime anlattım. Özellikle verdiğim test çalışmalarında soruların çözümlerinin yapılmasını istedim. Bu konuda öğrencilerimize rehberlik edelim. Sadece seçeği işaretleyip test çalışmasını yapmayalım. Öğrencilerimiz bu yüzden hatalar yapıyorlar.

Kitap okuma değerlendirme çalışması yaptık. Okunan kitap sayısı ve haritalarındaki durum hakkında öğrencilerim ile konuştum. Davranış değerlendirmesi yaptık. 
Cumartesi günü 14.00'da tekvando kursu yapılacaktır. Çok önemli bir işimiz olmadığı sürece öğrencilerimizi mutlaka kursa getirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder