24 Aralık 2015 Perşembe

Verilmeyen Terimleri Bulma Puzzle Çalışması

İlk dersimize sohbet ederek başladık. Yaptığımız değerlendirme çalışmasının sonuçlarını konuçtuk. Yapılmaması gereken üzerinde bireysel olarak konuştuk. Yanlış yapılan birkaç dikkat gerektiren soruyu çözdük. Bu tür değerlendirme sınavlarında dikkatin önemli olduğunu ve yoğunlaşarak çalışma yapmanın önemi üzerinde konuştuk. Sınıf başarısı bir önceki sınava göre yükseldiğini daha iyi düzeye geleceğimizi bunun için daha gayretle çalışmaya devam etmemiz gerektiğini konuştuk. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz. :)

Kalan zamanımızda öğrencilerimiz hayat bilgisinden değerlendirme çalışmalarını yaparken ödev kontrolünü yaptım. Ödevler cetvel kullanma etkinliklerinden oluştuğu için hatası olan öğrencilerime çizimlerde yardımcı olmaya çalıştım.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden değerlendirme çalışmalarını yapmaya devam ettik. Kalan zamanımızda belirli gün ve haftalar ile ilgili olan şiir ve metinleri okuduk. Bu şiir ve metinler ile ilgili kısa değerlendirme çalışmaları yaptık. 1.kitabı yarın toplayıp 2.kitabı vereceğim.

Üçüncü dersimizde matematikten uzunluk ölçmeyle ilgili problemler çözdük. Bugün ödev olarak verdiğim çalışmalara benzer problemler çözdük. Verilen ödevdeki problemleri öğrencilerimiz  mutlaka şekil çizilerek yapmalıdır. Zihninden yapabiliyorsa mutlaka yine şekiller ile göstermeli ve çözümü yapmalıdır. Yaptığımız deneme sınavında da aynı durum üzerinde konuştuk. Öğrencilerimiz işlemleri zihninden yapabiliyor fakat hata yapma ihtimali yükseliyor. Verilen test çalışmalarında da mutlaka çözüm yolu yapılmalıdır. Öğrencilerimizi bu çalışma şekline alıştırmalıyız. Kurslarda da çalışma yaparken bunun üzerinde sık sık duruyorum.

Dördüncü dersimizde verilmeyen terimler ile ilgili hazırladığım puzzle çalışmasını yaptık. Dersin 10 dakikasında öğrencilerime etkinliği anlattım. Toplantıya katılmam gerektiği için dersimizin kalan zamanında okulumuz rehber öğretmeni Cengizhan öğrencilerimize rehberlik yaptı. Kendisine teşekkür ederiz. :)
Öğleden sonra puzzle etkinliğine devam ettik. Çalışmasını bitiren öğrencilerimiz çalışmalarını panoda sergiledik. Meyve sepeti ve puzzle çalışmasını bitirmeyen öğrencilerimiz serbest çalışmalarda bu etkinliklere çalışmaktadır.

Son dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden oyun şiirinin okuma çalışmasını tekrar yaptık. Şiirin kalan etkinliklerini bitirdik. Ödevlendirmeyi yaptım. Kitap değişimini yaptık. Deneme sınavını öğrencilerimizden gönderdim. Optik formu geri gönderiniz.

Okul çıkışı ikinci öğrenci grubumuz ile Türkçe ve matematik yaptık. Çalışma kağıtları üzerinden eş sesli - zıt anlamlı kelimeler ve çıkarma işlemi alıştırmaları yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder