4 Aralık 2015 Cuma

Genel Tekrarlar

İlk dersimize sohbet ederek başladık. Sınıfımızdaki materyalleri kullanarak tekrar çalışmaları yaptık. Davranış yıldızlarımızı ve hikaye kitabı okuma durumumuzu değerlendirdik. Türkçe kitabındaki Sabah şiirini ve serbest okuma metinlerini okuduk. Öğrencilerim okuma çalışması yapraken ödev kontrolünü yaptım. Kalan zamanımızda hayat bilgisinden duygularımız ve kaynakları bilinçli kullanma ile ilgili iki sayfa çalışma kağıdından etkinlikler yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik kitabımızdaki bölüm sonu değerlendirme çalışmalarından öğrendiğimiz konularla ilgili olan etkinlikleri yaptık. Bizim yaptığımız çalışmalar kitabın içeriğine göre biraz ağır olduğu için öğrencilerim etkinlikleri zorlanmadan bitirdiler. Verilmeyen terimleri çalışmamamıza rağmen o etkinliklerde çok zor gelmedi. Kitaptaki tekrar çalışmalarından sonra problem çözme çalışması yaptık. Haftaya verilmeyen terimleri bulma konusuna geçeceğiz.

Dördüncü dersimizde öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık.

Öğleden sonraki ilk dresimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den Sabah şiirini çalışmaya başladık. Hazırladığım sunum yardımı ile soru cevap yaptık. Erken kalkmak ve zamanında işlerimi yapmak konuları üzerind ekonuştuk. Görsel okuma yaptık. Şiiri verilen yönergelere göre okuduk. Çalışma kitabındaki ilk üç etkinliği tamamladık. Konuyla ilgili kısa vşr animasyon film izleyip üzerinde konuştuk.

Son dersimizde yeni çizgi filmimize başladık. Öğrencilerimizden bazıları Çizmeli Kedi'yi izlemişler. Filmi izleyenler serbest resim çalışması yaptılar. Kitap değişimini yaptık.

Hafta sonu ödevlerinde Nasrettin Hoca ile ilgili metin ve fıkra çalışamsı verdim.Öğrencilerimiz bu çalışmaya hazırlanmalıdırlar. Hafta içi Nasrettin Hoca ile ilgili çalışma yapacağız. Çalışmamızı görsel etkinlikler ile destekleyeceğiz. Hayat bilgisinden meslekler konusunu grup çalışması şeklinde çalışacağız. Bunun için öğrencilerimiz farklı meslekler ile ilgili resimler getirip bu meslekler ile ilgili araştırma yapmalıdırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder