2 Aralık 2015 Çarşamba

Zıt (Karşıt) Anlamlı Kelimeler

İlk dersimize kısaca sohbet ederek başladık. Daha sonra öğrencilerime çalışmaları için hayat bilgisinden bilinçli tüketici olma konusunu çalışmaları için zaman verdim. Öğrencilerim ders kitabındaki konuyu çalışıp sorularını cevaplandırdılar. Çalışma kitabındaki etkinlikleri yapmaya çalıştılar. Çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamlamayan öğrencilerimiz mutlaka evde tamamlamalıdır. Öğrencilerimiz yavaş yavaş verilen konuya kendileri çalışıp etkinliklerini ve sorularını kendileri yapabiliyorlar. Soruyu veya yönergeyi okumadan "burda ne yapacağız?" gibi dönütler almamaya başladım. :) Konuyu öğrencilerim çalışırken bende ödev kontrolünü yaptım.

İkinci dersimizde çocukların düzeyinde hazırlanmış reklamlardan kısa bir bölüm izledik. Reklamlar konusunda konuştuk. Bilinçli tüketici nasıl olmalı neler yapmalı soruları ile konuyu kavramaya çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar yaptık. Kaynakları israf etmemek için neler yapılması gerektiğini konuştuk. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.
Üçüncü, dördüncü ve öğleden sonraki ilk dersimizin bir kısmında Türkçe yaptık. Türkçe'den zıt anlamlı kelimeler konusuna çalıştık. Bunun için öğrencilerime verdiğim kelimeler ile ilgili tahtaya cümleler yazdık. Bu kelimelerin anlam bakımından karşıtı olanları ile cümleler kurduk. Öğrencilerime defterlerine not tutma etkinliği için hazırladığım çalışma kağıdını verdim. Öğrencilerim çalışma kağıdındaki bütün görselleri kesip hazırladılar. Görselleri birbirleriyle alakalı olanları eşleştirdik. Görseldeki varlıkların nasıl olduklarından yola çıkarak birbirlerinin karşıtı olduklarını kavramaya çalıştık. Görsellerin arkasına yazdık. Daha sonra defterimize verdiğim yönergeler doğrultusunda bir tanesini beraber yaptık. Diğerlerini kendileri yaptılar. Öğleden sonraya kalmaz diye planlamıştım bitiremeyen öğrencilerimiz oldu. Çalışmalarını bitiren öğrencilerimiz diğerlerine yardımcı oldular. İsteyen serbest çalıştı.
Son derste matematik yaptık. Matematikten toplama ve çıkarma işlemleri ile ilgili problem çözmeye devam ettik. Bu hafta problemlere devam edeceğiz.

Okul çıkışı kursta birinci grup öğrencilerimiz ile deneme sınavını yaptık. Deneme sınavını erken bitiren öğrencilerimiz verdiğim ödevleri bitirdi.
Deneme sınavının sonuçlarını kabataslak analiz ettim. Sınava 21 öğrencimiz girdi. 15'erden 45 soru çözdüler. Buna göre;
37 - 45 doğrusu olan 12 öğrencimiz,
33 - 37 doğrusu olan 5 öğrencimiz,
29 doğrusu olan 1 öğrencimiz,
20 - 25 doğrusu olan 3 öğrencimiz şeklinde sonuçlanmıştır. İlk deneme sınavı olmasına rağmen ortalama olarak iyi bir sonuç aldık. Ortalamanın biraz altında kalan öğrencilerimizin daha da gayret ederek başarılı olacaklarına inanıyorum. İlerleyen zamanlarda ikinci deneme sınavını yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder