30 Aralık 2015 Çarşamba

Onluğa Yuvarlama

İlk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Hayat bilgisinden canlıların yuvaları ile ilgili öğrendiğimiz bilgileri tekrar ettik. Her canlının kendine ait bir yuvası olduğunu ve bu yuvanın özel olduğunu soru cevaplar ile kavramaya çalıştık. "Eşsizlik" ifadesinin üzerinde durduk. Daha sonra öğrencilerime yaşadıkları evleri ile ilgili sorular sordum. İsteyen öğrencilerimiz evlerinde en çok kendilerini nerede mutlu hissediyorsa anlattılar. Kalan zamanımızda çalışma kitabındaki ilgili etkinliği yapıp tamamlayan öğrencilerimiz etkinliklerini okudular. Öğrencilerimiz etkinliklerini yaparken ödev kontrolünü yaptım.

İkinci dersimizde hayat bilgisine devam ettik. Ödev kontrolünde sıralama ile ilgili sorduğum birkaç problemde yanlışlık çok olduğu için bu problemleri canlandırarak çözmeye çalıştık. Problemleri anlattım. Kalan zamanımızda hayat bilgisine defterine işlediğimiz konuyla ilgili not tuttuk.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten en yakın onluğa yuvarlama konusunu çalıştık. Bunun için morpakampüsü kullanarak cetvel yardımı ile bir sayının en yakın onluğa nasıl yuvarlandığını öğrendik. Pano çalışmasını kullanarak sayıları onluğa yuvarlama alıştırmaları yaptık. Defterimize konuyla ilgili etkinlik yapıp not tuttuk. Alıştırmalar yaptık. Problem çözdük. Onluğa yuvarlamanın zihinden toplama ve çıkarma işlemlerinde işimizi kolaylaştıracağını kavramaya çalıştık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Ödev olarak verdiğim "İçimdeki Ses" metnini okuyup, okuduğunu anlama sorularını yanıtladık. Cümlede anlam konusuna değindik.

Son dersimizde görsel etkinlik çalışması yaptık. Verilen bir portre resmini boyutlarına uygun olarak çizmeye çalıştık. Resmi bilgisayardan öğrencilerime açtım. Detaylarını ve bu resmi nasıl çizmeleri gerektiğini anlattım. Çalışmasını bitirenler sulu boya ile boyadılar. Bu çalışmaya önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Bitirmeyen çok öğrencimiz oldu.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizle matematik kursu yaptık. Çalışma kağıtları üzerinden onluğa yuvarlama alıştırmaları yaptık. Konuyla ilgili problemler çözdük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder