22 Aralık 2015 Salı

Oyun Şiiri

İlk dersimize kısaca sohbet ederek başladık. Bugün kursta deneme sınavını yapacağımızı ve deneme sınavı yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğini konuştuk. İkinci grup öğrencilerimiz deneme sınavını oldular. Genel olarak ikinci grup öğrencilerimiz önceki denemeye göre doğru sayılarını yükseltmişler. Fakat hala soruları dikkatli okumadan, matematik işlem sorularını kafadan çözmeye çalışıp yanlışlık yapan öğrencilerimiz var. Sorular zor değildi fakat uzun içerikli sorular olduğu için dikkate dayalıydı. Yarın birinci grup öğrencilerimiz sınav olacaklar. Sınav analizini daha sonra yapacağım. İlk dersimizin kalan zamanında Türkçe yaptık. Çalışmaya başlayacağımız şiiri öğrencilerimiz defterine yazdı ve şiirin içeriği ile ilgili resim yaptılar.
İkinci dersimizde Oyun şiirinin hazırlık çalışmalarını yaptık. Soru cevaplar ile şiiri okumaya hazırlandık. takip ederek okuma çalışması yaptık. Görsel okuma çalışmasından sonra çalışma kitabındaki okuduğunu anlama etkinliklerinin bir kısmını bitirdik. Şiir üzerinden hece ve kelime bilgisine çalıştık. Konuyu tekrar ettik.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizceden öğrenilen konuların tekrarı yapılmış.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Çalışma kağıtları üzerinden geometrik cisimler ve özellikleri konusunu tekrar ettik.

Son dersimizde görsel sanatlar dersi yaptık. Resim kağıdına resim çizerken çizilen varlığı kağıdın boyuduna göre ayarlama çalışması yaptık. Bunun için öğrencilerimizin çizebileceği basit düzeyde bir resim açtım. Resmi çizerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattım. Kağıdın neresinde hangi varlığın olduğunu ve ne kadar yer kapladığına dikkat ettik. Buna göre çalışmalar yaptık. Bu çalışmayı zaman zaman yapacağız. Bugün üç öğrencimiz çalışmasını bitirdi fakat bu hafta serbest etkinliklerde bu çalışmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder