31 Aralık 2015 Perşembe

İşlem Sonucunu Tahmin Etme

İlk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Geçmişteki konuları tekrar etme amacıyla test çözdük ve çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Öğrencilerim ulaşım araçları ile ilgili etkinliği yaparken ödev kontrolünü yaptım. Ulaşım araçları etkinliğini kontrol edip yanlışlarımızı düzelttik.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden test çözdük. Duygularımız, sınıf ve okul eşyalarını özenli kullanma ve trafik kuralları ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten onluğa yuvarlama konusunu tekrar ettik. Alıştırmalar yaptık. Toplama ve çıkarma işlemlerinin sonuçlarını tahmin etmeyle ilgili defterimizi bir tablo çizdik. Konuyu aşama aşama çalıştık. İşlemlerdeki terimleri en yakın onluğa yuvarlayıp, işlemin sonucu ile tahmin sonucunu karşılşatırdık. Defterimize alıştırmalar yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe kitabındaki porsuk ve kaz nasıl kazandı hikayesini takip ederek okuma çalışması yaptık. Kalan etkinliklerini bitirdik.

Son dersimizde öğrencilerimizi çalışmaları için serbest bıraktım. Dün sulu boya çalışmasını bitirmeyen öğrencilerimiz çalışmalarını bitirmeye çalıştılar. Ödevlendirmeyi yaptım. Kitap değişimi ve değerlendirme çalışmasını yaptık. Kalan zamanımızda okulumuzun arka bahçesinde karda oyun oynadık.
 
 

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile matematik kursu yaptık. En yakın onluğa yuvarlama ile ilgili çalışmalar yaptık. Çıkarma işleminde verilmeyen terimleri bulmayla ilgili çalışma kağıdı üzerinden alıştırmalar yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder