2 Mart 2016 Çarşamba

Alexsander Graham Bell

İlk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Dün hayat bilgisinden etik değerlerimiz konusunu çalışmıştık. Morpakampüsten konuyla ilgili tekrar çalışmasını yaptık. Çalışma etkinliklerini ve kazanım testi çalışmasını bitirdik. Öğrencilerim bu çalışmalarını yaparken ödev kontrolünü yaptım.

İkinci dersimizde hayat bilgisine devam ettik. İstemediğimiz bir teklifi kibarca reddetme konusu üzerinde soru cevaplar yatık. öğrencilerime bu konuyla ilgili başlarından geçen olayları sordum. Konuyu sohbet havasında çalıştık. Geçen sene ve yeri geldiğinde tanımadığımız insanlardan gelen teklifleri nasıl reddetmemiz gerektiğini çalışmıştık ve yeri geldiği zaman üzerinde duruyoruz. Kitabımızdaki metni okuyup konuyla ilgili soru cevapları yaptık. Çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamladık. Öğrencilerime ödev olarak verdiğim hayat bilgisi çalışma kağıdının konuyla ilgili etkinliklerini sınıfta beraber yaptık. Yarın ki konuya ön hazırlık çalışmasını öğrencilerimiz aileleri ile birlikte yapacaklardır.

Üçüncü dersimizde matematikten tema sonu değerlendirme çalışmalarını yapmaya devam ettik. Soruların üzerinde detaylı bir şekilde durduğumuz için henüz kitabı bitiremedik. Ama konu olarak geride değiliz. İkinci sınıf çarpma işlemi konusunu bütün öğrencilerimiz kavradı. Eldesiz ve eldeli çarpma işlemlerinde hatalarımız olmuyor. Problem çözmede sıkıntımız kalmadı. Sadece problem kurmada bazı öğrencilerimiz hata yapabiliyor. Bu hafta ikinci kitabı bitirmeyi planlıyoruz.

Dördüncü dersimizde topluma faydalı işler yapmış bir kişinin hayatı üzerine hazırladığım metne çalıştık. Telefonu icat eden Alexsander Graham Bell hakkında hazırladığım bu metni önce öğrencilerim okudular. Daha sonra takip ederek okuma çalışması yaptık. Metin anlama çalışmasını bitirdik. Evde metin bir kaç defa daha okunacaktır. Öğrendiğimiz ünlü kişiler sunumuna Graham Bell'i de ekledik.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden Mimar Sinan metnine çalışmaya devam ettik. Sözcük çalışmasını yaptık. Çalışma kitabındaki ikinci etkinliği tamamladık. Kalan zamanımızda dün başladığımız mandala çalışmasına öğrencilerim devam ederken kitap değişimi ve değerlendirme çalışmasını yaptım.
Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde serbest oyun etkinlikleri yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe kursu yaptık. Düşünceyi geliştirme ve düşünceyi farklılaştırma konusu ile ilgili çalışma kağıtları üzerinden etkinlikler yaptık. Çalışmalarını bitiren öğrencilerimiz takip ettikleri fasikülleri çalışmaya devam ettiler. Cümle anlamını konusunu bitirmemize birkaç konu kaldı. Daha sonra paragraf konusuna giriş yapacağız. 

1 yorum: