9 Mart 2016 Çarşamba

Barış Manço - Sarı Çizmeli Mehmet Ağa

İlk dersimize arkadaşlık ilişkileri üzerine kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Hayat bilgisinden benim eşssiz yuvam tema sonu değerlendirme çalışmalarına başlayarak başladık. Konu çalışmaya biraz ara verdik. (Hayat bilgisi müfredatını çok yoğun olduğunu düşünüyorum.) Tema sonu değerlendirme çalışmalarından kavramlar etkinliğini öğrencilerim çalışırken ödev ve diğer çalışma etkinliklerini kontrol ettim.

İkinci dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden "Sıcak Bir Yaz Günü" isimli kısa hikaye çalışmasının okuduğunu anlama sorularını yanıtladık. Metin içeriği ile ilgili cümle anlamı sorularını (sebep - sonuç ilişkisi, destekleyici ve açıklayıcı ifadeler, karşılaştırma ifadeleri) yanıtladık. Cümle anlamı kapsamındaki konuları hatırladık. Metinde anlatılan olayları oluş sırasına göre sıraladık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten bölme işlemi ile ilgili problem yazdık. Problemi somutlaştırarak tekrarlı çıkarma işlemi ile paylaştırmayı yaptık. Tekrarlı çıkarma işlemini bölme işlemine dönüştürme çalışmaları yaptık. Bölme işlemi ile ilgili alıştırmalar yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Barış Manço'nun hayatı ile ilgili kısa bir metin okuduk. Geçen sene Arkadaşım Eşek şarkısını öğrenmiştik. Bugün Sarı Çizmeli Mehmet Ağa şarkısını öğrenmeye başladık. Önce şarkı ile ilgili önceden bulduğum hikayeyi okuduk. Daha sonra şarkının sözlerini okuyup tekrar ettik. Şarkıyı klibinden bir kere dinledik. Söyleniş şeklini anlamaya çalıştık. Daha sonra karaoke (sözlü) üzerinden şarkıyı söylemeye çalıştık. Şarkının içeriğine daha doğrusu sözleriyle ilgili çalışmamıza yarın devam edeceğiz. Şarkının çalışılması için videosunu sinifimegitime şarkılarımız sayfasına yükledim.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde balık ağı oyununu oynadık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile deneme sınavının ikinci oturumunu yaptık. Birinci grup öğrencilerimiz sınavını bitirdi. Birinci gruptaki on bir öğrencimin sekizi kırk doğrunun üzerine çıktı sanıyorum. Türkçe ve hayat bilgisi zor değildi fakat sorular uzundu. Düzenli olarak kitap okuyan, okuduğunu anlayan ve derslerde okuduğunu anlama çalışmalarına farklı yorumlar getirenbilen öğrencilerimiz için kolay bir sınavdı. Matematik bölümündeki soruları önceden gerek derslerimizde gerekse ödevlerimizde vermiştim. Bu soru kalıplarını bilen öğrenen öğrencilerimizde işlemleriyle beraber yapıp sınavını bitirdi. Yarın ikinci grup öğrencilerimiz ile sınavın ikinci oturumunu yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder