3 Mart 2016 Perşembe

Konu - Ana Fikir

İlk dersimize hayat bilgisinden dün çalıştığımız hayır diyebilme konusunu morpakampüsten tekrar ederek başladık. Konuyu pekiştirdik. Çalışma etkinliklerini yaptık. Kazanım testi çözdük. Öğrencilerim çalışmalarını yaparken ödev kontrolünü yaptım.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden çalışma ortamı ile ilgili konuya giriş yaptık. Öğrencilerime bir gün önceden hazırlanmaları için çalışma vermiştim. Uygun çalışma ortamının nasıl olması gerektiği ile ilgili beyin fırtınası yapıp düşüncelerimizi maddeler halinde yazdık. Konuyla ilgili kitabımızdaki metni okuduk. Yönergelere göre soru cevaplar yaptık. Çalışma ortamı ve başarı ilişkisi hakkında öğrencilerimin düşüncelerini sordum. Çalışma kitabındaki etkinliği tamamlayıp konuyla ilgili not tuttuk.
Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında matematikten tema sonu değerlendirme test çalışmasını yaptık. Uzunluk ölçme, zaman konusu ve çarpma işlemi problemleri ile ilgili konuları sorular ile tekrar ettik. İkinci kitapları yarın öğrencilerimden toplayacağım. Üçüncü kitapları vereceğim. Zaten üçüncü kitabın çarpma işlemi ile ilgili konuları da bitmişti. Sadece etkinlikleri kaldı. Onları da ilerleyen zamanlarda tekrar amaçlı yapmaya başlayacağız. Haftaya programımıza göre matematikten bölme işlemine başlayacağız.

Dördüncü dersimizin kalan kısmında mandala çalışmalarına devam ettik. Kitap değişimini yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde paragraf konusu ile ilgili olan ana fikir bulma kazanımına giriş yaptık. Mimar Sinan ile ilgili hikayeyi okuduk. Tahtayı ikiye ayırdık. Öğrencilerimden h,kayede anlatılan konunun ne olduğunu sordum. Öğrencilerim anladıklarını söylediler. Tahtada ilgili yere maddeler halinde yazdık. Daha sonra bu metinde bizlere anlatılmak istenen asıl düşüncenin ne olduğunu sordum. Bizlerin bu hikayeden ders çıkarması gerekiyor gibi sorular yönlendirerek bu hikayenin ana fikrini bulmaya çalıştık. Zor bir konu olduğu için çok uzun zaman bu konu ile çalışmaya devam edeceğiz. Kurslarımızda cümle anlamı ile ilgili konuları bitirdik. Zaman zaman kelime ve cümle anlamı test soruları çözüyoruz. Paragraf konusuna geçen haftalarda başlamıştık. 5N 1K den sonra konuı ve ana fikir ile devam ediyoruz.

Son dersimizde çizgi film izledik. Filme yeni başladığımız için ileriki günlerde kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile düşünceyi farklı şekilde anlatma konusu üzerinde cümle anlamını tekrar edip çalışma kağıtları üzerinden etkinlikler ypatık. Cümle kurma çalışmaları yaptık. Örüntü konusu ile ilgili eksiklerimizi tamamladık.

1 yorum: