17 Mart 2016 Perşembe

Koca Seyit - Problemler

İlk dersimizde morpakampüsten Atatürk'ün önderliğinda kazanılan hak ve özgürlüklerimiz konusunu tekrar ettik. Çalışma etkinliklerini tamamladık. Konu ile ilgili test çözme çalışması yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatili ile ilgili soru cevaplar yaptık. Bu tatillerde yapılabilecek etkinlikler üzerinde konuştuk. Ailemiz ile birlikte zaman geçirirken neler yapılabileceği hakkında soru cevaplar yaptık. Kitabımızdan konuyla ilgili metni okuyup sorularını yanıtladık. Çalışma kitabındaki etkinliği tamamaladık.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik kitabımızdaki çarpma ve bölme işlemleri ile ilgili etkinlikleri tamamladık. Matematikten zorlayacak konularımız kalmadığı için dört işlem problemleri ağırlıklı olarak ilerleyeme devam edeceğiz.

Dördüncü dersimizin bir kısmına kadar matematik kitabındaki çarpma ve bölme işlemi etkinliklerini çalışmaya devam ettik. Çalışmalardaki problemleri tahtada öğrencilerime çözdürdüm. Kalan zamanımızda Çanakkale Türküsü'nü söyledik.

Öğleden sonraki ilk dersimizde "Ünlüler İle Bir Gün" etkinliğimizi tekrar ettik. Hazırladığım sunum yardımı ile önceden öğrendiğimiz kişiler hakkında konuştuk. Koca Seyit isimli metin okuma çalışması yaptık. Kalan zamanımızda dün başladığımız Çanakkale Şehitler Abidesi etkinliğine devam ettik.

Son dersimizde bütün gruplarımız şehitler anıtının çalışmasını bitirdi. Kalan zamanımızda kitap değişimi ve değerlendirmesini yaptık.
Yapılan üç çalışmayı bilgisayar dolabımızın üzerine koyduk.
 Yapılan iki çalışmayı etkinlik dolabımızın üzerine koyduk.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile iki saat matematik kursu yaptık. Dört işlem problemleri ile ilgili çalışma kağıdını öğrencilerime verdim. Öğrencilerimi problemler için tahtaya kaldırdım. Problemleri aşama aşama çözmeye çalıştık. "katının fazlası, katının eksiği" gibi problemlerde kutuları kullanarak çözümlerin nasıl yapılması gerektiğini pekiştirmeye çalıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder