30 Mart 2016 Çarşamba

İbni Sina - Doğal Afetler Sunumu

İlk dersimizde hayat bilgisi ile başladık. Hayat bilgisinden doğal afetler konusu ile ilgili grup çalışmalarına dün başlamıştık. Konuya kısa bir animasyon film izleyerek giriş yaptık. Film hakkında soru cevaplar yaptık. Morpakampüsten özellikle depremden korunma yolları ile ilgili konu anlatımına çalıştık. Sınıfımızda gerekli önlemlerin nasıl alınması gerektiğini konuştuk.

İkinci dersimizde kitabımızdaki konuyu okuyup sorularını yanıtladık. Çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamladık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik çalışma kitabındaki etkinlikleri yapmaya devam ettik. Bu hafta deneme sınavı yaptığımız için matematikten yeni konuya geçemedik. Geçen hafta paralarımız konusunu çalışmıştık. Bu haftada paralarımız ile ilgili etkinlik ve alıştırmalar yapmaya devam ettik. Özellikle verilen bir miktar parayı istenilen para miktarına tamamlama etkinliklerine ağırlık vermeye çalışıyoruz. Alıştırmada zorlanan öğrencilerime paraları kullanmalarını sağlayarak işlemleri yaptırmaya çalışıyorum. Öğrencilerimiz mantığı kavradıktan sonra işlemleri kullanarak alıştırmaları yaptıracağız. Fakat şimdilik paraları kullanarak soruları somutlaştırarak devam ediyoruz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde "Ünlüler İle Bir Gün" çalışmamızda önceden öğrendiğimiz kişilerin hayatlarını kısaca sunum yardımı ile tekrar ettik. Bugün İbni Sina'nın hayatı ile ilgili okuduğunu anlama metni üzerinden çalışma yaptık. Metin okuma ve anlama çalışmasını sınıfta yaptık. Öğrencilerimiz soruların yanıtlarını evde yazacaktır. Yarın kısaca yine okuma ve soruları yanıtlama çalışmasını yapacağız.

Son dersimizde doğal afetler ile ilgili yapılan grup çalışmalarını tamamladık. Çalışmasını bitiren öğrenci grupları ile çalışmaları hakkında konuştuk.
Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz matematikten uzunluk ölçme konusu ile ilgili problem çözme çalışmasına başladık. Öğrencilerimi her problem için tahtaya kaldırarak problemleri çözmelerini sağlamaya çalıştım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder