4 Mart 2016 Cuma

Uzunluk Problemleri

İlk dersimize Türkçe ile başladık. Mimar sinan metninin 5N 1K etkinliklerini çalıştık. Önce kitaptaki metnin okuma çalışmasını yaptık. Metin ile ilgili konu ve ana fikir bulma bölümünü dün çalışmıştık. Bugün ana fikir bulma kısmını tekrar ettik. Daha sonra öğrencilerim 5N 1K etkinliğini yaparken ödev kontrolünü yaptım. Çalışmalarını bitiren öğrencilerimin çalışmalarını kontrol ettim. Beraber etkinliği yaptık. Hatası olan öğrencilerimiz hatalarını düzelttiler.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden iletişim araçları ve organlarımız ile ilgili tekrar çalışması yaptık. çalışma kağıtlarından konuları tekrar edip test çözme çalışması yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Toplama, çıkarma ve çarpma işlemlerini kullanarak uzunluk ölçme konusuyla ilgili problemler yazıp çözdük. Bugün verdiğim problemler içerik olarak farklı gelebilir. Öğrencilerimiz mutlaka defterlerindeki örnek çalışmaları tekrar edip ödevlerindeki problemleri şekiller üzerinde verilen ve istenilenleri belirleyip çözmelidirler. Dersimizin kalan zamanında eldesiz ve eldeli çarpma işlemleri alıştırmaları yaptık.
Öğleden sonraki ilk dersimizde öğrencilerimizi Mimar Sinan metninin görsel etkinliğini çalışmaya başladılar. Bireysel olarak haftanın değerlendirmesini kitap değişimini ve ödevlendirmeyi bu derste yaptım. Ödevler dışında çalışma yapan öğrencilerimizin çalışmaları hakkında değerlendirmeler yaptık.


 
 
 
 
 
 
 
Son dersimizde sınıfımız öğrencilerinden Ebrar'ın doğum gününü kutladık.

Matematik ikinci kitapları bugün öğrencilerimizden topladım. Üçüncü kitapları verdim. Üçüncü kitabın ilk konusu çarpma işlemi ile başlıyor. Bu kısmı şimdilik geçip yeni konuya hafta içi giriş yapacağız. Kitabımızdaki yapmadığımız bu konuları geriye dönük olarak tekrar amaçlı sınıfta beraber çalışmaya devam edeceğiz. Şu anda çarpma işleminin mantığı öğrenildi. Ritmik sayma becerisi çok hızlı olan öğrencilerimiz eldesiz ve eldeli bütün çarpma işlemlerini yapabiliyor. Çarpma işlemi ile ilgili kazanımlarımız dahilindeki problemleri öğrencilerimizin hemen hemen hepsi çözebiliyor.

Yarın tekvando kursuna öğrencilerimiz kıyafetlerini giyip geleceklerdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder