14 Mart 2016 Pazartesi

Dört İşlem Problemleri

İlk dersimize hafta sonu değerlendirme çalışması yaparak başladık. Yapılan çalışmalar hakkında konuştuk. Geçen hafta davranış problemlerimiz vardı bazı öğrencilerimizde. Bu problemleri gidermek için rehberlik çalışması yaptık. Davranış yıldızlarını değerlendirdik. Bu hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında öğrencilerimi kısaca bilgilendirdim. Kalan zamanımızda öğrencilerime Kış Baba isimli okuduğunu anlama çalışması verdim. Öğrencilerim çalışmalarını yaparken hafta sonu ödevlerini kontrol ettim.

İkinci dersimizde okuduğunu anlama çalışmasını beraber yaptık. Okuma ve anlatma çalışmasından sonra soruları sırayla yanıtladık. Dilbilgisi soruları ile öğrenilen bilgileri tekrar etmiş olduk.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizce dersinde tekrar çalışmaları yapılmaya devam edilmiş.

Bugün sınıfımız velileri, okulumuz rehber öğretmeni ile birlikte 4. seminer çalışmasını gerçekleştirdik. İlk seminerimizde "anne - baba tutumlarını" konuşmuştuk. İkinci seminer çalışmamızda "çocuğa söz dinletebilme, olumlu ve olumsuz davranışları değerlendirme ve ceza yöntemleri" konularını, üçüncü seminerimizde "doğru bilinen yanlışlar ve özgüven" konularını çalışmıştık. Bugün "popüler kültürün hayatımıza etkilerini" üzerinde konuştuk.

Öğleden sonraki ilk dersimizde ve son dersimizin bir kısmında problem çözme çalışması yaptık. Problemleri önceden defterimize yazıp çözüyorduk. Farklı problem kalıplarını defterimize yazarak çözmeye devam edeceğiz. Hazırladığım dört işlem problemleri ile senenin başından beri çalışılan konuların harmanlandığı etkinlik çalışmasına bugün başladık. Problemler ile ilgili çalışma kağıdını öğrencilerime verdim. Çalışmaları için belli bir süreden sonra sırayla tahtaya kaldırıp problemleri çözmelerini sağladım. Çalışmamız bittikten sonra kitap değişimi ve ekstra çalışmalar üzerinde değerlendirme yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile ilk derste Türkçe yaptık. Cümle bilgisi ile ilgili iki tane test çözdük. Diğer dersimizde matematik yaptık. Matematikten uzunluk ölçme konusuna tekrar niteliğinde giriş yaptık. Standart olmayan ölçme birimleri ile ölçmeler yaptık. Metre ve santimetre üzerinde konuştuk. Çalışma kağıtları üzerinden etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder