25 Mart 2016 Cuma

Türkülerimiz - Gesi Bağları

İlk dersimize Türkçe ile başladık. Keloğlan masalını okuyup anlama çalışmalarını yapmaya devam ettik. Çalışma kitabındaki mektup yazma etkinliğini öğrencilerim çalışırken ödev kontrolünü yaptım. Paralarımız ile ilgili verdiğim çalışmada eksiği veya hatası olan öğrencilerime bireysel olarak yardımcı olmaya çalıştım.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden haftalık değerlendirme çalışması yaptık. İşlediğimi konularla ilgili çalışma kağıtları üzerinden etkinlikler yapıp test çözdük.

Üçüncü dersimizde ilçemiz halk eğitim merkezindeki Orman Haftası ile ilgili tiyatro gösterisine katıldık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik çalışma kitabındaki zihinden toplama ve çıkarma, çarpma ve bölme işlemleri ile paralarımız konulu etkinlikleri tamamladık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde "Türkülerimiz - Gesi Bağları" metnini çalıştık. Türküler ile ilgili soru cevaplar yaptık. Öğrencilerime türkü denilince ne anladıklarını ve düşüncelerini sordum. Metnin okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık. Daha sonra Gesi Bağları türküsünün sözlerini okuyup türküyü dinledik. Önceki öğrendiğimiz şarkılara göze zor olduğu için öğrencilerimiz bu türküde biraz zorlandılar. Bazı kelimelerin uzun söylenmesi öğrencilerimizi zorladı. Öğrenebilmek için zaman zaman sınıfta bu türküyü dinlemeye devam edeceğiz.

Gesi Bağları Türküsü çalışmasını şarkılarımız sayfasında yüklüdür.

Son dersimizde rehberlik çalışması yaptık. Haftalık çalışma programımızı değerlendirdik. Hafta sonu ödevlendirme ve kitap değişimini yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder