24 Mart 2016 Perşembe

Teknolojik Ürünler

İlk dersimize hayat bilgisinden dün çalıştığımız kaynaklar konusunu tekrar ederek başladık. Kaynakların bilinçsizce kullanımı sonucu neler olabileceği hakkında soru cevaplar yaptık. Çalışma kitabındaki ilgili etkinliği öğrencilerim yaparken ödev kontrolünü yaptım. Yapılan çalışmaların kontrolünü yaptım.

İkinci dersimizde alet ve teknolojik ürünler konusuna bilmeceler ile giriş yaptık. Kitabımızdaki alet ve teknolojik ürünleri inceledik. Yönergelere uygun olarak metni çalışıp sorularını yanıtladık. Tahtaya konuyla ilgili kavram haritası oluşturduk. Alet ve teknolojik ürünlerin hangi ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullanıldığını ve bu ürünler olmadan önce insanların neler yaptığını konuştuk. Öğrencilerime dün konuyla ilgili hazırlamaları için çalışma vermiştim. Bu çalışmayı oyunlaştırarak işledik. Öğrencilerim çalışmalarındaki alet veya teknolojik ürünler ile ilgili birbirlerine sorular sorup yanıtlamaya çalıştılar.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten paralarımız konusunu çalışmaya devam ettik. Paraları kullanarak alıştırmalar yaptık. Alıştırmaları defterimize yazarak tahtada paraları kullanarak çözümler yaptık. Konuyla ilgili ev çalışmasını öğrencilerimiz yaparken mutlaka para kullanmaları gerekiyor. Özellikle işlemleri zihninde canlandıramayan öğrencilerimiz paraları kullanarak daha rahat işlem yapabiliyorlar.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Keloğlan metninin okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık. çalışma kitabındaki etkinliklerin bir kısmını tamamladık.

Son dersimizin bir kısmında okulumuzun ön bahçesinde ev sahibi - kiracılar oyununu oynadık. Kalan zamanımızda takip ettiğimiz çizgi filmi izlemeye devam ettik.

Okul çıkışı yaptığımız kursta ikinci grup öğrencilerimiz ile hikaye unsurları konusunu okuduğunu anlama metni üzerinden çalışmaya devam ettik. Matematikten uzunlukları tahmin etme ve cetvel kullanarak uzunluk ölçme etkinlikleri yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder