29 Mart 2016 Salı

Deneme Sınavı 4

Birinci dönemde iki, ikinci dönemde bir olmak üzere sınıfımız geneli  üç deneme sınavı yapmıştık. Bu üç sınavın sınıf ortalaması 35 - 38 doğru ortalaması olmuştu. Bugün kurum deneme sınavını yaptık. İlk dersimizde öğrencilerime optik formdaki kişisel bilgilerin nasıl doldurulması gerektiğini gösterdim. Bayağı zamanımızı aldı bu işlem. Sınava ikinci derste başlayabildik.

İkinci, üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında deneme sınavını yaptık. Deneme sınavını erken bitiren öğrencilerimiz çalışma kağıtları üzerinden dört işlem alıştırmalarına çalıştılar.

Öğleden sonraki ilk dersimizde hayat bilgisi yaptık. Dün ön hazırlık çalışması olarak verdiğim doğal afetler okuduğunu anlma metninin çalışmasını yaptık. Doğal afetler ile ilgili soru cevaplar yaptık. Kalan zamanımızda ve son dersimizde doğal afetler ile ilgili grup çalışması yaptık. Hafta sonu için öğrencilerimden doğal afetler ile ilgili resim ve bilgiler edinmelerini istemiştim. Konu ile ilgili grupça sunum çalışmasına başladık. Çalışma son dersimizde de devam etti. Yarın öğleden sonraki dersimizde grupların hepsi eksik kalan çalışmalarını tamamlayacaklardır.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile yazım kuralları "mi" soru eki ve "de" nin yazılışı konusuna çalıştık. Çalışma kağıtları üzerinden konuyu pekiştirdik. Matematikten uzunluk ölçüleri ile ilgili problem çözme çalışması yapacaktık fakat zamanımız yetmediği için bu çalışmayı diğer kurs zamanında yapacağız.

Deneme sınavı kitapçılarından öğrencilerimizin durumunu değerlendirdim. Optik forma yapılan kodlamalarda hata olursa sonuç değişecektir. Kitapçıklardaki sonuçlara göre sınıf ortalaması 40,8'dir. Yaptığımız bu deneme sınavındaki sorular önceki sınavlara göre daha kolaydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder