30 Mart 2017 Perşembe

Bu Dünya Hepimizin

İlk iki dersimiz İngilizce idi. Fakat İngilizce öğretmeni olmadığı için ilk dersimizde fen bilimleri yaparak başladık. Ev çalışması olarak verdiğim fen bilimleri testinin çözümünü yaptık. Konu tekrarı yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde hayat bilgisinden Dünya çocukları ve Dünya'ya karşı sorumluluklarımız konusunu çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile görsel okumalar yaptık. Çevre kirliliği, kaynakların kullanımı, doğayı tanımak ve korumakla ilgili konuları fen bilimlerinde çalışmıştık. Soru cevaplar ile konuyu tekrar ettik. Kitabımızdaki yönergelere göre çalışma yaptık. Defterimize görsel çalışma ve not tutma çalışmasını yaptık.

Dördüncü dersimizde Ormanları Koruyalım konulu tiyatro etkinliğine katıldık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Kitabımızdan tartma konusu ile ilgili konu çalışmasını yaptık. Daha sonra çalışma kitabındaki etkinliklerden bir kısmını yaptık. Okul kantinindeki ürünleri kullanarak tartma ile ilgili problemler kurduk ve çözümler yaptık.

Son dersimizde spor etkinliği yaptı. Temel ısınma hareketlerinden sonra erkek öğrencilerimiz ile basketbol çalışması yaptık. Basketbol hakkında kısaca bilgi verdim. Top sürme, pas atma, potaya atma gibi temel kavramlar hakkında konuştuk. Dün kız öğrencilerimiz ile oynamıştık. Bugün erkek öğrencilerimiz ile oynadık. İlerleyen günlerde hentbol ve basketbol ile yaptığımız antrenmanlara devam edeceğiz. Kız öğrencilerimizle futbol çalışmalarına da önümüzdeki günlerde başlayacağız.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile fen ve hayat bilgisi seviye tespit çalışması yaptık. İlk değerlendirme çalışmamızı bugün tamamlamış olduk. İlk değerlendirme çalışması olduğu için sorular biraz bilgi düzeyinde ve kolay olduğu için sınıfın geneli iyiydi. Düşük olan öğrencilerimizle gerekli rehberlik çalışmasını yaptık. İkinci değerlendirme çalışmasını önümüzdeki hafta veya diğer hafta yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder