2 Mart 2017 Perşembe

Tekrar Çalışmaları

İlk iki dersimiz İngilizce idi fakat İngilizce öğretmenimiz raporlu olduğu için derslerimize tekrar çalışması yaparak başladık. Ev çalışması olarak verdiğim 5N 1K etkinliği üzerinde detaylı olarak durduk. Test sorularını yanıtlayıp etkinliklerin kontrolünü yaptık.

Üçüncü dersimizde fen bilimleri kitabındaki ses ünitesinin tekrarını ve değerlendirme çalışmalarını yaptık. İki sayfa klasik soruların yer aldığı sayfayı ev çalışması olarak verdim. Soruları öğrencimiz yanıtlarken mutlaka ders defterinden yardım almalıdır.

Dördüncü dersimizde Türkçe defterimize canlılar ile ilgili klasik tarz sorular yazıp yanıtladık. Yazım ve noktalama, düşünceyi açıklama gücüne göre puanlama yaptık. Önceki çalışmalarımıza göre daha iyiye gidiyor öğrencilerimiz. Yanıtlamalarını istediğim soruların belli bir doğrusu veya yanlışı yoktur. Sadece öğrencilerimiz kendi düşüncelerini yazılı olarak detaylı bir şekilde açıklayabililar mı bunu değerlendirmek amacıyla bu çalışmasyı yapıyoruz. Dil bilgisineçok detaylı olarak girmiyorum. Okuduğunu anlama ve kendini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilme gücünü geliştirici çalışmalar yapıyoruz. Dil bilgisi olarak noktalama ve yazım kuralları üzerinde detaylı olarak duruyoruz ve her ders bu konuda gerekli yerlerde uyarılarda bulunuyoruz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematikten tablo ve grafik konusu ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık.

Son dersimizde hava şartlarından dolayı görsel etkinlik yaptık. Parçalanmış bir kağıt üzerine verilen manzara resmini çizme etkinliği yaptık. Genellikle kuru boyalar ile çalışma yapıyoruz. Boyama çalışması yaparken açık renkten koyu renge doğru bir karışım olması gerektiğini açıklayarak gösterdim. İlk yaptığımız çalışmalara göre öğrencilerimizin özellikle boyama şekilleri değişti. Bu boyama işi gerçekten çok zamanımızı aldı. Resim yaparken silginin çok kullanılmaması gerektiğini kursun kalem yerine boyaların açıklık koyuluk durumuna göre çalışma yapılmasının gerektiğini kavramaya çalıştık. Yavaş yavaş öğrencilerimiz kurşun kalem ile çizim işini bırakmaya başladı. İlerleyen zamanlarda tekniği öğrendiklerinde yapılan resimler daha güzel olacaktır.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile haftanın başında başladığımız değerlendirme çalışmasını tamamladık. Öğrencilerimiz ile detaylı olarak soruları inceledik. Hataları düzeltmeye çalıştık. Toplam 60 soruda sınıfın doğru ortalaması 50 çıktı. Sınıf ortalamasının üzerinde 20 öğrencimizden 12 tanesi vardır. Önceki yapılan sınavlara göre çok küçük bir düşüş olduğunu gördük. Değerlendirme ile ilgili gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder