28 Mart 2017 Salı

Değerli Yuvam

İlk dersimize kısa bir rehberlikten sonra matematik ile başladık. Dün tartma konusuna çalışmıştık Ev çalışması olarak verdiğim çalışma kağıdındaki örneklere benzer defterimize alıştırmalar yaptık. Kg - g arasındaki çevirme işlemleri ile ilgili alıştırmalar çözdük.

İkinci dersimizde tartma konusu ile ilgili problem çözme etkinliği yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde hayat bilgisinden ülkemiz ile ilgili konuya çalıştık. Öğrencilerimize dün okumaları ve çalışmaları için ülkemiz ile ilgili bilmeleri gereken bilgileri içeren bilgilendirme metni vermiştim. Metnin okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık. Google Maps ile ülkemizin Dünya üzerindeki konumunu inceledik. Daha sonra coğrafi bölgeler ile ilgili verdiğim bilgilendirme metnini okuduk. Soru cevaplar yaptık. Google Mapsten coğrafi bölgeler ile ilgili incelemeler yaptık. Defterimize konuyla ilgili not tutma etkinliğini verdiğim bilgilendirme metnini defterimizin sayfasına ekledik. Tekrar çalışmalarında bu bilgilerin mutlaka okunması gerekmektedir.

Öğleden sonraki ilk dersimizde hayat bilgisinden işlediğimiz coğrafi bölgeler konusunun kes yapıştır etkinliğini yaptık. Etkinliğin gerekli evrakları sitemizin görsel etkinlikler sayfasındadır.
 


Son dersimizde serbest oyun etkinliği ve görsel etkinlik yaptık. Sınıfımız öğrencilerinden Ceylin'in uzun süre çalıştığı görsel etkinliği;
Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe ve matematikten değerlendirme çalışması yaptık. Yarın ve perşembe günü fen bilimleri ve hayat bilgisinden değerlendirme çalışmasını yaparak ilk seviye tespit sınavını bitireceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder