20 Mart 2017 Pazartesi

Çanakkale Geçilmez

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında konuştuk. Hafta sonu için Çanakale Zaferi konulu bilgilendirme metni vermiştim. Bu metinle ilgili okuduğunu anlama çalışmaları vardır. Metni okuyup okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık. Ayrıca ilçemizde Çanakkale ile ilgili yapılan etkinlikler hakkında konuştuk. Daha sonra Çanakkale Zaferi ile ilgili aile çalışması vermiştim. Düşünelim-Yazalım bölümündeki soruları öğrencilerimiz ailesi ile birlikte yanıtlayacaktı. Çanakkale'yi sadece öğrencilerimiz değil hepimizin çok iyi bir şekilde bilmesi ve anlaması gerekmektedir. Çalışmadaki sorular bu savaşı anlamaya yönelik bilgi sorusu değil düşündürücü ve yorum gerektiren sorulardı. Bazı öğrencilerimiz bu çalışmayı ailesi ile birlikte çok iyi bir şekilde yapmış.

İkinci dersimizde Google maps üzerinden Çanakkale Savaşı'nı kısaca hikayelerştirerek anlatmaya çalıştım. Kısa bir animasyon film izledik. Film üzerinden soru cevaplar yaptık. Yarın Çanakkale ile ilgili görsel çalışma yapacağız. Öğrencilerimize ön hazırlık için kes yapıştır etkinliği verdim. Yarın çalışmayı tamamlayacağız.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Kesirler ile ilgili ev çalışmasının kontrolünü yaptık. Bazı önemli soruları beraber çözdük. Bir bütünün istenen kesir değerini bulmayla ilgili problem çalışmalarını geçtiğimiz hafta boyunca çalışmıştık. Hafta sonu için verdiğim ev çalışması da bununla ilgiliydi. Bugün bir kesir değerinden bütünü bulmaya yönelik problemler yazıp çözdük. Kesirler çalışmasına bu hafta boyunca devam edeceğiz. Özellikle problem kısmının iyice anlaşılması gerekiyor.

Öğleden sonraki iki dersimizde fen bilimleri yaptık. Fen bilimlerinden doğal ve yapay çevreyi morpakampüsten çalıştık. Çalışma etkinliklerini yaptık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk ve görsel etkinlikler yaptık. Üniteyi tamamlayınca defterlerden örnek görselleri ekleyeceğim.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile matematikten geometri ve dört işlem alıştırması yaptık. Hikaye tamamlama ve Türkçeden tekrar testi çözdük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder