29 Mart 2017 Çarşamba

Sağlıklı Yaşam

İlk dersimize Türkçe ile başladık. Ev çalışması olarak verdiğim testin çözümlerini sınıfça yaptık. Detaylı inceleme yaptığımız için konu tekrarları üzerinde durduk. Özellikle türemiş kelimeler ve anlam içerikli sorular önemliydi. Sorularda hatası olan öğrencilerimizin konu eksikleri üzerinde durduk. Kalan zamanımızda hayat bilgisi tekrar testini hızlı bir şekilde yaptık. (Çalışma kağıtlarında bazı sorularda yazım hataları olmaktadır. Soruların büyük bir kısmını kendim yazdığım için ne kadar dikkat etsem de hatalar oluyor. Öğrencilerimiz soruları çözerken bunu da göz önünde bulunduruyorlar. Diğer gün sorular üzerinde gerekli düzeltmeleri yapıyoruz. Çalışmaları kullanan öğretmenlerimiz çıktı alırken gerekli kontrolleri yaparlarsa iyi olacaktır.)

İkinci ve üçüncü dersimizde fen bilimleri yaptık. Sağlıklı yaşam ile ilgili hastalık konusunu çalışmıştık. Bugün dengeli ve düzenli beslenme, spor, dinlenme ve düzenli uyku, kişisel temizlik konularını çalıştık. Morpakampüsten konuları çalıştık ve soru cevaplar yaptık. Konular ile ilgili defterimize görsel etkinlik ve not tutma çalışması yaptık. Canlılar Dünyasına Yolculuk ünitesini de bugün bitirdik. Öğrencilerimizin defterlerinden konu konu çalışmalarımız;
Dördüncü ve öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. tartma ve kesirler konusuyla ilgili problem çözdük. Hafta sonu verdiğim ev çalışmasındaki kesirler çalışmasındaki sorulardan önemli olanları çözdük. Tartma ile ilgili problemleri çözdük. Oran orantı mantığını kavratmaya yönelik birkaç soru çözdük. Bazı öğrencilerimiz mantığı kavradı fakat sınıfın geneli için pratik olarak matematik problemlerini çözme, çözümler için farklı yollar deneme tam oturmadı. Bugün çalıştığımız problemler düşünme açısından ileri düzeydi o yüzden sınıfın geneli zorlandı. Biraz daha orta düzeye çekmemiz gerekiyor problemleri.

Son dersimizde temel ısınma hareketlerini yaptık. Erkek öğrencilerimiz futbol oynadı. Kız öğrencilerimiz ile basketbol oynama çalışması yaptık. Top sürme, potaya basket atma, pas atma gibi temel hareketlere çalıştık. Çalışmalarımız devam edecek. Yarın erkek öğrencilerimiz ile çalışma yapacağız.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile hayat bilgisi ve fen bilimlerinden değerlendirme çalışması yaptık. Yarın ikinci grup öğrencilerimiz ile çalışmayı yapıp ilk değerlendirmeyi bitireceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder