24 Mart 2017 Cuma

Doğal Afetlere Hazırlıklı Olalım

İlk dersimize ev çalışmalarının tekrarı ile başladık. Türkçe tekrar çalışması ve fen bilimleri tekrar çalışmasının sorularını hızlıca beraber yaptık. Türkçe tekrar testindeki soruları detaylı olarak inceledik. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizin bri kısmında kesirler ile ilgili verdiğim test çalışmasının sorularını inceleyip gerekli çözümler üzerinde konuştuk. Konuyu tekrar ettik. Önümüzdeki hafta matematikten yeni konuya başlayacağız.

İkinci dersimizin kalan zamanında doğal afetler ile ilgili gazete haberlerini inceledik. Doğal afetler ile ilgili öğrendiğimiz bilgileri soru cevaplar ile hatırlamaya çalıştık. Deprem konusu üzerinde detaylı olarak durduk. Yer kabuğunun kırılması ve kayması sonucu fay hatlarının oluştuğunu bunun sonucunda sarsıntılar ve depremlerin meydana geldiğini Dünya'nın Oluşumu belgesinde izleyip incelemiştik. O yüzden depremlerin oluşumu ile ilgili konu anlatımında sıkıntı olmadı. Aynı şekilde yanardağların oluşmasını da belgeselde izlemiştik.

Üçüncü dersimizde morpakampüsten doğal afetlerden korunma yollarını inceledik. Morpakampüs animasyonlar ile güzel bir şekilde konuyu işlemiş. Deprem ile ilgili okulumuzda yaptığımız çalışmalar hakkında konuştuk. Geçtiğimiz günlerde zemin inceleme çalışması yapılmıştı. Öğrencilerimizle bu durumu konuştuk. Yapılan tatbikatlarının önemini konuştuk. Defterimize konuyla ilgili görsel etkinlikler yaptık ve not tuttuk.

Dördüncü dersimizde fen bilimlerinden işlediğimiz konular ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık.

Beşinci dersimizde Türkçe ve hayat bilgisinden öğrencilerimiz bireysel olarak çalışılması gereken etkinlikleri tamamlamaya çalıştılar. Haftalık kitap okuma değerlendirme çalışmasını yaptık. Okunan kitap sayısının yetersiz olduğunu ve kitap okumanın önemi üzerinde durduk.

Öğleden sonraki dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile matematikten problem çözme çalışması yaptık.

Yarın aynı saatte tekvando çalışması yapılacaktık. Çalışma sonunda minyatür kalelerde basit düzeyde hentbol oynamaya çalışacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder