15 Mart 2017 Çarşamba

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimizin bir kısmında ev çalışması olarak verdiğim masalı okuma ve okuduğunu anlama etkinlikleri çalışmasını yaptık. Dersimizin kalan kısmında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ile ilgili soru cevaplar yaptık. Haftanın önemi hakkında konuştuk. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ile ilgili öncedeki günlerde çalışmalar yapmıştık. Dersimizin kalan kısmında konuyla ilgili animasyon film izledik ve İstiklal Marşı'nın önemi üzerinde durduk.

İkinci dersimizde matematikten verdiğim ev çalışmasının tekrarını yaptık. Önemli olan etkinlikler üzerinde durduk. Defterimize bu etkinliklere benzer çalışmalar yaptık. Kesirleri karşılaştırma etkinliği üzerinde detaylı bir şekilde durduk. Pay veya paydası eşit olan kesirleri karşılaştırmanın nasıl yapılacağını şekiller üzerinde kavramaya çalıştık. Teneffüste karşılaştırma konusunu ve kesir mantığını çok iyi bir şekilde kavrayan öğrencilerimizden bazıları ile kesirlerde toplama ve çıkarma işlemi yapmayla ilgili etkinlik yaptık. Paydası eşit olan kesirlerle toplama ve çıkarma yapmak basittir. Paydası eşit olmayan kesirler ile toplama ve çıkarma işleminin nasıl yapılacağını çalıştık. Bir kaç örnek alıştırma ile bu öğrencilerimiz konuyu çabucak kavradı. Öğrencilerimize her zaman araştırarak bilgiyi kendilerinin edinebileceğini söylüyorum. Sonuçta bilgisayar ve internet teknolojisi hayatımızın ayrılmaz parçasıdır. Öenmli olan bu teknolojiyi nasıl kullanmamız gerekiyor, bizlere nasıl fayda sağlar bunu bilmeli ve öğrencilerimize kavratmalıyız. Kesirler ile ilgili geri kalan işlemler veya konuları internetten araştırabileceklerini, ders videolarına youtubedan ulaşabileceklerini söyledim. Konuları çabuk kavrayan öğrencinin sınıf müfredatını beklemesinin bir anlamı yoktur. İleri düzey konuları kavrayabiliyorsa kendisi istediği şekilde yol alabilir. :)

Üçüncü dersimizde hayat bilgisinden kişisel ve ortak kullanılan eşyaların özenli kullanılmaıs ile ilgili konuyu çalıştık. Konuyu kitabımızdaki yönergelere uygun olarak soru cevaplar şeklinde çalıştık. Defterimize kısaca not tuttuk. Çalışma kitabındaki etkinliği yaptık.

Dördüncü dersimizde fen bilimlerinden ışık ve ses ünitesi ve hareket - kuvvet ünitesi ile ilgili etkinlikler yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçeden sağlık metnini okuduk. Okuduğunu anlama sorularını yanıtladık. Yazım kuralları ile ilgili kısaca öğrencilerimize bilgi verdim. Yazının okunaklı olmasının ve yazım kurallarına göre yazı yazılmasının önemi üzerinde durduk. Çalışma kitabındaki bireysel etkinlikleri öğrencilerimiz çalışacaklardır. Metin ile ilgili klasik soruları yarın veya diğer gün defterimize yazıp yanıtlayacağız.

Son dersimizde serbest görsel etkinlik çalışması yaptık. Boyama ve resim çizim teknikleriyle ilgili çalışma yaptık. (3 sene boyunca her konuda çok fazla yol aldık fakat boyama ve resim çizme olayını kavratmanın bu kadar zor olabileceğini tahmin edemezdim.)

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçeden okuma ve okuduğunu anlama etkinliklerine çalıştık. Geometri ile ilgili genel tekrar çalışması yaptık. Etkinlikleri önceden bitiren öğrencilerimiz ile soru çözme çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder