6 Mart 2017 Pazartesi

Canlı Ve Cansız Varlıklar

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında rehberlik çalışması yaparak başladık. Hafta sonu için verdiğim etkinliklerin kontrolünü beraber yaptık. Matematik ev çalışmasındaki zor diyebileceğim birkaç sorunun çözümünü yaptık. Diğer soruları bireysel olarak kontrol ettim.

İkinci ve üçüncü dersimizde fen bilimleri yaptık. Morpakampüsü kullanarak yeni ünite olan canlılar dünyasına yolculuk ünitesine giriş yaptık. Morpakampüsten canlı ve cansız varlıklar konusunu çalıştık. Canlı varlıkların ortak özellikleri hakkında beyin fırtınası yaptık. Beslenme, solunum yapma ve kendiliğinden hareket etme özelliklerinin üzerinde detaylı olarak durduk. Daha sonra diğer ortak özellikler hakkında soru cevaplar yaparak konuştuk. Defterimize görsel çalışma ve not tutma çalışması yaptık.

Dördüncü dersimizde fen bilimleri defterine canlı ve cansız varlıklar ile ilgili kes yapıştır etkinliği yaptık. Etkinlik sitemizin ilgili sayfasındadır.

Öğleden sonraki ilk dersimizde çıkarma işlemi ile ilgili problem çözme çalışması yaptık. Ev çalışması olarak öğrencilerimize verdiğim problem kağıdındaki farklı soru çeşitlerinden çözdük. Diğer problemleri öğrencilerimiz evde yapacaklardır.

Son dersimizde sopr ve oyun etkinliği yaptık. Dersimize temel ısınma hareketleri ile başladık. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile matematikten test çözme Türkçeden okuduğunu anlama çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder