23 Mart 2017 Perşembe

Tekrar Çalışmaları

İlk iki dersimiz İngilizce idi. Üçüncü dersimizde ev çalışması olarak verdiğim fen bilimleri kaynakları bilinçli kullanalım etkinliğini yaptık. Dün çalıştığımız konu sonunda defterimize görsel bir etkinlik yapmıştık. Etkinliği tamamladık. Kalan zamanımızda Türkçeden Çirkin Kız masalının okuma ve okuduğunu anlama çalışmasını yaptık.

Dördüncü dersimizde kesirler ile ilgili tekrar çalışmasını yaptık. Kesirler ile ilgili basit kesirler konusunu çalışmıştık ve çalışmaları basit kesirler ile yaptık. Verdiğim tekrar çalışmasında bileşik kesirler ile ilgili de etkinlik vardı. Bazı öğrencilerimiz kesirlerin yazımında hata olduğunu soruların düzeltilmesi gerektiğini söylediler. Sorularda hata olmadığını payı paydasından büyük kesirlerin olabileceğini söyledim. Şekil olarak nasıl çizileceğini konuştuk. Örnek olarak bileşik kesri şekil ile gösterdik. Detaya çok girmedik fakat öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu bileşik ve tam sayılı kesirleri anlayabilecek düzeydedir. Kesirler ile ilgili problem çalışmalarına devam edeceğiz. Şimdiden basit ve tam sayılı kesirleri vermeyeceğim.

Öğleden sonraki ilk dersimizde temanın dinleme metnini çalıştık. Dinleme, okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık. Çalışma kitabındaki 5N 1K sorularını hazırlama ile ilgili etkinliğe öğrencilerimiz çalıştık. Çalışmamız son dersin bir bölümü de devam etti. Kalan zamanda serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile noktalama ve yazım kuralları ile ilgili etkinlik yaptık. Noktalama işaretlerini tekrar ettik. Tırnak işaretinin kullanıldığı yerleri inceledik ve konuyla ilgili etkinlik yaptık. Yarın ikinci grup öğrencilerimiz ile bir ders saati çalışma yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder