13 Mart 2017 Pazartesi

Kesir Problemlerine Giriş

İlk dersimize hafta sonu yapılan etkinlikler için kısa bir rehberlik çalışması yaptık. Kalan zamanımızda hafta sonu verdiğim ev çalışmalarının gerekli etkinliklerini beraber yaptık. Testlerin çözümlerini yaptık. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında konuştuk.

İkinci ve üçüncü dersimizde matematik yaptık. Kesir problemlerine bir bütünün belirtilen kesir değerini bulma kazanımına uygun giriş yaptık. Örnek bir problem üzerinden konuyu somutlaştırarak kavramaya çalıştık. Şekil ile sorunun çözümünü yaptık. Yaptığımız örneğe benzer 5 tane alıştırma yaptık. Problemin çözüm mantığını kavramaya çalıştık. Daha sonra diğer işlemlerinde içinde olan 5 soru daha çözdük. Birkaç hafta bu konuyu çalışmaya devam edeceğiz.

Dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. Geçtiğimiz hafta Çevremiz şiirinin bazı etkinlikleri kalmıştı. Fen bilimleri konularıyla paralel olduğu için çevre temizliği ve canlılar arasındaki ilişki detaylı olarak çalıştık. Yarın yeni konuya giriş yapacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimize hayat bilgisinden ailemiz ile eğleniyoruz konusunu çalıştık. Kitabımızdaki yönergelere uygun olarak soru cevaplar yaptık. Etkinliklerin aile bireyleri arasındaki sevgiyi ve sayıyı artırdığını belirttik. Defterimize konuyla ilgili görsel etkinlik yaptık ve not tuttuk.

Son dersimizde Dünya'nın Oluşumu belgeselini izlemeye devam ettik. Gerekli yerlerde soru cevaplar yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile kesir problemleri çözme çalışması yaptık. Bu grup öğrencimiz konuyu daha iyi kavradılar. Yarın ikinci grup öğrencilerimiz ile aynı çalışmayı bireysel olarak yapacağız. Çalışmasını bitiren öğrencilerimiz okuduğunu anlama çalışmaları yaptılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder