22 Mart 2017 Çarşamba

Kaynakları Bilinçli Kullanalım

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim kesirler testini ve ses konusunun genel tekrar testinin kontrolünü yaparak başladık. Kesirler testi problemler hariç diğer konuları kapsadığı için üzerinden fazla durduk. Ses konusu ile ilgili sesin şiddeti ve sesin yayılma özelliği ile ilgili konularda sıkıntı yaşayan öğrencilerimiz olmuş. Ders defterlerindeki notların genel tekrarlarının önemini bu çalışmada bir kez daha konuştuk. Genel tekrar çalışmaları yapılmadığı takdirde çalışılan konuların bir öneminin kalmayacağı, bilgilerin unutulacağını konuştuk.

İkinci ve üçüncü dersimizde fen bilimlerinden kaynakları tasarruflu kullanma ile ilgili konuyu çalıştık. Konuyu morpakampüsten genel tekrarlar yaparak çalıştık. Geçtiğimiz sene ve bu sene hayat bilgisi ve Türkçe derslerinde bilinçli tüketici kavramı üzerinde fazlasıyla durmuştuk. Bu dersimizde tasarruflu olmanın önemini tekrar ettik. Su, elektrik ve yakıtların kullanımıyla ilgili morpakampüsten çalışmalar yaptık. Defterimize bazı notları görsel etkinlikler ile yapıştırdık. Konulara uygun olan önemli bilgileri kısaca yazdık.

Dördüncü ve öğleden sonraki ilk dersimizin bir kısmında Türkçe yaptık. Hayvanlar ile ilgili soru cevaplar yaptık. Hayvan sevgisi, hayvanları koruma ile ilgili defterimize iki soru yazıp yanıtlamaya çalıştık. Yarın temanın dinleme metnine çalışıp etkinliklerini tamamlamaya çalışacağız. Çalışma kitabındaki metinle ilgili ilk etkinliği bitirdik.

Öğleden sonraki ilk dersimizin kalan kısmında ve son dersimizde Çanakkale ile ilgili görsel etkinliği tamamlamaya çalıştık. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı çalışmasını bitirdi. Çalışmaya başlamadan önce okulumuzun koridorundaki panolara bu etkinliği yapılacağını söylemiştim. Zamanı fazla vereceğimi bu yüzden çalışmaların özenerek yapılmasının önemini konuşmuştuk.Çalışmalar sonunda yaptığım değerlendirme ile koridor panosunu hazırladık. Ayrıca çalışma çok olduğu için kalanları sınıfımızdaki panolarda sergiledik.
Okul çıkışı birinci grup öğürencilerimiz ile noktalama işaretleri konusunu tekrar ettik. Tırnak işaretinin kullanıldığı yerleri morpakampüsten çalıştık. Noktalama işaretleri ile ilgili etkinlikler yaptık. matematikten dört işlem ile ilgili problem çözme çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder